MojAndroid
(x) hirdetés

A múlt héten a Fairphone 4, amely eredetileg 2021-ben jelent meg Európában, végre eljutott az Egyesült Államokba, bár módosított szoftveres formában, Google nélkül.

Ma a fenntartható okostelefont gyártó cég híreket közölt korábbi modelljeivel, a 2019-ben megjelent Fairphone 3-mal és a 2020-as Fairphone 3+-zal kapcsolatban. A Fairphone azt állítja, hogy azért nem tudott Android 12-t szállítani ezekre a készülékekre, mert a chipset gyártója (Qualcomm) nem támogatta ezt a benne lévő Snapdragon 632-hez.

Tehát a Fairphone “csodálatos belső csapata” most átvette a készülék szoftveres támogatását, és mindkét modellhez elérhetővé tette az Androdi 13-at. A Fairphone célja, hogy minden telefonját legalább öt évig támogassa a megjelenést követően, ami azt jelenti, hogy a Fairphone 3 időablakai jövőre lejárnak.

Ennek ellenére a szoftvercsapat most arra “törekszik”, hogy a Fairphone 3-t két évvel tovább támogassák, így az utolsó frissítés 2026-ban érkezhet majd a telefonokra. Ez elég nagy teljesítmény lenne a moduláris készülék részéről, és kétségtelenül nagyszerű hír a tulajdonosai számára, feltéve, hogy még nem váltottak valami olyanra, amelyet nem a Snapdragon 632 SoC hajt.

(via)

2023.07.11.

Ezeket már olvastad?

+