MojAndroid
(x) hirdetés

A Pixel Fold a Google első összecsukható okostelefonja átesett a “tartóssági tesztelésen”, amelyet Zack a JerryRigEverything YouTube csatornáról már megszokhattunk. Az elmúlt években csak néhány tábla stílusú telefon bukott meg a teszteken, de ez a mostani különleges.

A külső képernyőt természetesen üveg borítja, így a Mohs-féle keménységi skálán a szokásos módon a 6-os szinten karcolódik, a 7-es szinten pedig mélyebb barázdák jelennek meg. A belső, összecsukható képernyő az ultravékony üveg tetején műanyag képernyővédővel van ellátva, és ez a 2-es szinten karcolódik, a mélyebb barázdák pedig a 3-as szinten jelennek meg.

A telefon oldalai fémből készültek, akárcsak a SIM-kártya tálca, a zsanér pedig polírozott acél, akárcsak a kamera dudor. A külső képernyő körülbelül 15 másodpercig bírta, amikor nyílt lángnak tették ki, míg a kihajtható kijelző nyolc másodperc után feladta a szolgálatot, érdekes módon a telefon közben kikapcsolt.

Ezután a készülék egy percig nem kapcsolta be magát, és amikor mégis, akkor figyelmeztetést adott ki, hogy a nagy hő miatt automatikusan leállt. Bizonyos szempontból vicces. Bár a Pixel Fold nem rendelkezik porállósági besorolással, meglehetősen jól ellenáll a pornak való kitettségnek.

Sajnos a hajlítási teszten sem szerepelt jobban a telefon. Ha véletlenül rossz irányba hajtjuk ki a telefont, a belső képernyő rögtön megadja magát, majd a telefont nem lehet újra összehajtani. A teszt alapján úgy tűnik, a telefon egyik leggyengébb pontja tehát a kijelzőn kívül a zsanérok.

(via)

 

(x) hirdetés
2023.07.06.

Ezeket már olvastad?

+