MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung el indította a Galaxy Z Fold4 bétaprogramját a One UI 5.1.1 kiadásához Dél-Koreában, és úgy tűnik, az első béta build már meg is érkezett azok számára, akik feliratkoztak. Annak ellenére, amit a kisebb verziószám növekedés mutathat, a One UI 5.1.1 valójában rengeteg új funkciót hoz az összehajtható okostelefonra.

A changelog megemlíti a javított előnézetet a legutóbbi alkalmazásokban az osztott képernyős, teljes képernyős vagy felugró alkalmazásokhoz, a felugró képernyőről közvetlenül az osztott képernyőre való váltást, a felugró alkalmazások biztonságos tárolás céljából történő áthelyezését a képernyőről, amíg vissza nem akarunk térni hozzájuk, az alkalmazások előnézeti megjelenítését, amikor az S Pen segítségével az ikonjaik fölé lebegünk, a Taskbar mostantól akár 4 legutóbb használt alkalmazást is képes megjeleníteni (a korábbi 2 helyett), valamint a Taskbar területének automatikus beállítását, ha 7 vagy annál kevesebb ikon jelenik meg rajta.

Továbbá, sokkal több alkalmazás kényszeríthető a Flex Mode Panel támogatására, és ha már itt tartunk, ha ezt médiával használod, mostantól vannak gombok, amelyekkel gyorsan előre vagy hátra ugorhatsz 10 másodpercet, míg az idővonal adott pozíciójára ugorhatsz az idővonal adott pozíciójára az időzítő sáv megnyomásával. A Flex Mode Panel eszköztára testreszabható, és a gyors megosztás a kontaktokkal mostantól mindig lehetséges, még akkor is, ha nincsenek a közelben. A megosztott fájloknak lejárati dátumot is beállíthatunk, és ha akarjuk, bármikor meg is szüntethetjük a megosztást.

A Samsung Health is fejlesztéseket kap az alvás-edzés figyeléshez a Galaxy Watch4 vagy újabb okosórák számára, és könnyebben láthatod és jobban megértheted az alvási pontszámodat befolyásoló tényezőket. A Galaxy Watch5 modellek esetében a bőrhőmérsékletet is mérik alvás közben, és az összefoglaló információs képernyő is javult.

A Kamera alkalmazás néhány fejlesztést kapott a Flex módban a Pro módhoz, több fotó kiválasztásának lehetőségét a fő képernyőn a rögzítési nézet használatakor, kényelmesebb újramaszterelő előnézetet, az effektek könnyebb alkalmazását, valamint a fotókra alkalmazott tónusok és szűrők másolásának és beillesztésének lehetőségét.

A drag and drop mostantól mindkét kézzel működik – az egyik kezeddel kiválaszthatod a mozgatni kívánt elemeket, majd a másikkal folytathatod a gesztust. Ez a Saját fájlok és a kezdőképernyő területén érhető el. A vezeték nélküli akkumulátor-megosztással más eszközök töltése közben is használhatod a telefont, ha a főképernyővel lefelé egy felületre helyezed – a külső képernyőt használhatod.

Ez mindenképpen egy olyan frissítés, amely sokkal nagyobb, mint amire egy .1.1-es kiadástól várnánk. A One UI 5.1.1 várhatóan a Galaxy Z Fold5 és a Galaxy Z Flip5 mellett hivatalosan is bemutatásra kerül egy különleges eseményen a hónap vége felé. A Fold és Flip család régebbi tagjai a legújabb modellek érkezése után, valószínűleg augusztus vagy szeptember környékén kapják meg a véglegesített One UI 5.1.1-es frissítést. Elképzelhető, hogy a bétaprogram már előtte más területekre is átterjed, erről folyamatosan tájékoztatunk.

(via)

(x) hirdetés
2023.07.04.

Ezeket már olvastad?

+