MojAndroid
(x) hirdetés

A Google Maps Immersive View funkcióját egyelőre csak akkor próbálhatjuk ki, ha olyan külföldi városokban nyaraltunk, ahol ez a funkció aktív. A Google most bejelentette, hogy további 500 városra, köztük Prágára is kiterjeszti a támogatást. A hírt a hivatalos blogján jelentette be.

Mi az az Immersive View funkció?

Az Immersive View alapvetően egy 3D-s virtuális túra híres városokban, amely nem csak egyszerű 360 fokos fotókon alapul, mint a Street View funkció. A mesterséges intelligencia algoritmusok és a számítógépes vizualizáció kombinálásával a Street View több milliárd képét légifelvételekkel ötvözi, hogy egy hely digitális modelljét hozza létre a térképen.

Nagyvárosokba utazva az emberek előre, közvetlenül okostelefonjukról (Android és iOS egyaránt támogatott) megnézhetik a látnivalókat különböző szögekből. Megtudhatják, hogy hol vannak a műemlékek bejáratai, vagy hogyan néznek ki a környék kereszteződései. Minden turista élvezni fogja a beépített időjárás-előrejelzést, valamint a hely foglaltságára vonatkozó információkat is.

Az Immersive View mostantól a világ további 500 városában lesz elérhető, köztük Amszterdamban, Dublinban, Firenzében, Velencében és Prágában. Az Immersive View-nak köszönhetően mostantól virtuálisan meglátogathatjuk például a prágai várat, a Károly hidat, az Óváros teret vagy a prágai Nemzeti Múzeumot is.

A Google a Mapset is továbbfejlesztette a Clear Routes nevű funkcióval. Ez megkönnyíti egy útvonal követését a térképeken anélkül, hogy a felhasználónak teljes navigációs módot kellene használnia. Talán nem meglepő, hogy ez a funkció az iOS és az Android operációs rendszereken is elérhető lesz.

(via)

(x) hirdetés
2023.06.17.

Ezeket már olvastad?

+