MojAndroid
(x) hirdetés

Az Android következő iterációjának bétatesztje folyamatban van, és a tervek szerint halad. A vállalat tegnap kiadta a Beta 3-at, és ez az Android 14 Beta 3 a Google által “platformstabilitásnak” nevezett állapotot jelzi. Ez azt jelenti, hogy a fejlesztői API-k és az operációs rendszer minden alkalmazással kapcsolatos viselkedése végleges, és a tömeges piaci megjelenésig nem változik.

Ez az a pont, ahol a harmadik féltől származó alkalmazások fejlesztői keményen akarnak majd dolgozni, hogy az új funkciókat integrálják az alkalmazásaikba.

Ezzel a kiadással az Android alapértelmezés szerint 200%-ig támogatja a betűméretezést, hogy a gyengén látó felhasználók számára további hozzáférési lehetőségeket biztosítson. Emellett a felhasználók részleges hozzáférést biztosíthatnak médiatárukhoz, amikor egy alkalmazás az Android 13-ban bevezetett vizuális médiaengedélyek valamelyikét kéri. Az alapvető OpenJDK könyvtárakhoz is érkeztek frissítések, valamint biztonsági változások az app intentekkel kapcsolatban.

Ha már részt veszel az Android Beta Programban, akkor a Beta 3-at “over-the-air” frissítésként kapod meg. Ha nem, akkor itt tudsz regisztrálni egy jogosult készülékkel. Ha már itt tartunk, ez az első Android 14-es kiadás, amelyhez az új Pixel 7a hozzáférhet.

Júliusban következik az utolsó béta, majd valamikor ezután a végleges kiadás – a Google egyelőre nem kötelezte el magát egy konkrét indítási hónap mellett, de ha a tavalyiak alapján indulunk el, augusztus valószínűnek tűnik.

(via)

(x) hirdetés
2023.06.08.

Ezeket már olvastad?

+