MojAndroid
(x) hirdetés

Az iOS rendelkezik egy olyan Battery Health funkcióval, amely hiányzik az Android natív funkciójaként, és amely megmutatja a készülék akkumulátorának maximális maradék kapacitását. Az Android 14 azonban a végleges verzió megjelenésekor ezt minden androidos készülékre elhozhatja.

Az XDA-Developers korábbi EIC-je, Mishaal Rahman elárulta, hogy a Google hozzáadott néhány új BatteryManager API-t az Android 14 bétához. Ezek közül kettő nyilvános API – amelyek a ciklusszámmal és a töltési állapottal kapcsolatos információk szolgáltatására szolgálnak -, míg a többi olyan rendszer API, amely a készülék gyártási dátumát, az első használat dátumát, a töltési politikát és az egészségi állapotot jelenti.

Rahman jelentése szerint bármely BATTERY_STATS jogosultsággal rendelkező alkalmazás meg tudja hívni ezeket a rendszer API-kat, de ezek csak az Android 14 Beta 2 vagy újabb Android 14 Beta 2-t futtató Pixel készülékeken érhetőek el. Narek fejlesztő kifejlesztett egy Batt nevű alkalmazást, amely ezeket az új API-kat használja az okostelefon akkumulátor állapotáról és töltési ciklusairól szóló jelentéshez. Letöltheted a GitLabról, és kipróbálhatod ha a telefonod Android 14-et futtat.

Az alkalmazás által megosztott adatok pontosságáért azonban nem lehet kezeskedni, mivel az alkalmazás azt jelenti, amit az API-k visszaküldenek, és ezek a statisztikák a töltés IC által követett információktól függnek.

Reméljük, hogy a Google egy megfelelő akkumulátor-állapot funkciót ad hozzá a stabil Android 14-hez, hogy ne kelljen a Batt-hoz hasonló alkalmazásokra hagyatkoznia a készülék akkumulátor-állapotának ellenőrzéséhez.

(via)

(x) hirdetés
2023.06.05.

Ezeket már olvastad?

+