MojAndroid
(x) hirdetés

A Motorola volt az első, aki 2019-ben felfedte a kagylóhéjjas összehajtható telefont, mivel a vállalat újragondolt Razr-je összehajtható képernyőt kínált. A Samsung azonban ellopta a dicsőséget a Galaxy Z Flip sorozatával, megelőzve a Motorolát a tényleges piaci bevezetéssel. A Lenovo tulajdonában lévő márka azonban új Razr összecsukható telefonokkal tér vissza az amerikai piacra.

A vállalat bejelentette be a 2023 Razr és a Razr Plus modelleket, és a két telefon nem meglepő módon kagylóhéjjal összehajtható. Számos közös jellemzőjük is van, például a praktikus IP52-es besorolás a fröccsenés- és porállóságra, a tekintélyes frissítési ígéret (három nagyobb operációs rendszerfrissítés és négy évnyi biztonsági javítás), valamint a vezeték nélküli ReadyFor támogatás a külső képernyőkhöz való csatlakoztatáshoz. Egyébként számos területen különböznek egymástól.

Razr Plus: A prémium ajánlat

A Motorola csúcsmodellje itt a 3,6 hüvelykes, négyzet alakú fedlapos kijelzőnek köszönhetően tűnik ki, eltörpülve a Galaxy Z Flip 4 viszonylag apró külső képernyője mellett. Ez elég éles, 1066 x 1056 x 1056-os felbontással rendelkezik, 144 Hz-es frissítési frekvenciával együtt. Reméljük, hogy a Motorola ezt a képernyőt az akkumulátor élettartamára hangolta, mivel a szuper magas frissítési frekvencia és a viszonylag nagy felbontás nagy hatással lehet a tartósságra.

De a legjobb dolog ezzel a külső képernyővel kapcsolatban az, hogy számos alkalmazást futtathatunk rajta. A vállalat még azt is megjegyezte, hogy ezen a képernyőn olyan játékok is játszhatók, mint a Subway Surfers. Szerencsére a nem támogatott alkalmazások elindítását is kikényszerítheted, ha azok nem a képernyő méretére vannak optimalizálva.

A Razr Plus egy 6,9 hüvelykes, FHD+ felhajtható OLED képernyőt is kínál (165 Hz, 22:9), amely ultravékony üveggel, LTPO technológiával és 1400 nites csúcsfényerővel rendelkezik. A Motorola szerint itt csökkentett kijelzőgyűrődésre kell számítani, ami óriási előny a Samsung jelenlegi modelljeivel szemben.

A Motorola felsőkategóriás összecsukható készüléke is a tavalyi Snapdragon 8 Plus Gen 1 chipsetet használja. Ez még mindig egy erős chip, így itt is zökkenőmentes teljesítményre kell számítani. További figyelemre méltó specifikációk közé tartozik a 3800 mAh kapacitású akkumulátor 30 W-os vezetékes töltéssel és 5 W-os vezeték nélküli feltöltéssel. Ez nem a legnagyobb akkumulátor, amit eddig láttunk egy összecsukható telefonban, de hasonlít  a Galaxy Z Flip 4 és Galaxy Z Flip 4-hez. Sajnos hasonlóan a Samsunghoz, töltő itt sincs a dobozban.

Ne számítsunk a világ leglenyűgözőbb fotós képességeire, de a 12MP-es fő kamera (f/1,5, 1,4 mikron pixel, OIS) és a 13MP-es ultraszéles hátsó fényképezőgép (autofókusszal) elég jól fogja végezni a dolgát. Egyébként a szelfikhez egy 32MP-es fotós áll rendelkezésre a képernyőn. De a fedőképernyőt a hátlapi kamerákkal együtt is használhatod a jobb minőségű szelfik készítéséhez.

Egy meglehetősen menő húzásként a Motorola Photo booth módot is kínál mind a fő-, mind a szelfikamerákhoz. Ez lehetővé teszi, hogy a telefont Flex módba helyezzük, az üzemmód ezután három másodpercenként készít egy fotót (legfeljebb négy felvételt készíthetünk). Ez egy ügyes alternatívája a Samsung Flex Mode-ban lévő Single Take funkciójának, és a nem Samsung kagylóhéjú, összecsukható fényképezőgépek közül is kiemelkedik, amelyek általában nem kínálnak automatikus felvételkészítési módot.

A Razr Plus egyéb jellemzői közé tartoznak a sztereó hangszórók, a jobb hívásminőséget biztosító hármas mikrofonrendszer, a Gorilla Glass Victus a hátlapon és a fedőlapon, valamint az eSIM-támogatás.

Motorola Razr: A megfizethetőbb verzió

Tetszik az összecsukható telefon ötlete, de nem szeretnéd kifizetni a Razr Plus árát? Itt jön a képbe a hagyományos Razr. A telefon több szempontból is különbözik a Plus változatától, kezdve a Samsung Flip vonalához hasonló 1,5 hüvelykes (60 Hz-es) fedőképernyővel.

Itt még mindig egy 6,9 hüvelykes FHD+ OLED képernyőt kapsz LTPO technológiával, de a Plus változat 165Hz-es frissítési frekvenciája helyett 144Hz-es frissítési frekvenciára számíthatsz.

A standard Razr abban is különbözik a prémiumabb modelltől, hogy Snapdragon 7 Gen 1 processzorra vált. Ez azonban még mindig tekintélyes szintű teljesítményt nyújt.

Furcsa módon ez a modell nagyobb akkumulátort (4200 mAh) kap, miközben továbbra is megmarad a 30 W-os vezetékes és az 5 W-os vezeték nélküli töltés. Ami a kamera részleteit illeti, a Razr egy kettős hátsó kamerarendszert hoz, amely egy 64MP-es fő fényképezővel és egy 13MP-es ultraszéles lencsével (autofókusszal) rendelkezik, míg a 32MP-es fényképező a szelfikhez van szolgálatban. A Plus változat Photo Booth opciója itt is jelen van a könnyű, kéz nélküli pillanatképek elkészítéséhez.

A Razr további figyelemre méltó jellemzői közé tartozik az eSIM-támogatás, a sztereó hangszórók, a Gorilla Glass Victus a fedőlapon és a hármas mikrofon a jobb hívásminőség érdekében.

Árak és elérhetőség

A lehető legjobb Motorola összecsukható élményt szeretnéd? Akkor 999 dollárt kell kiadnod a Razr Plusért, amikor az értékesítésre kerül, ami megegyezik a Samsung árával. Az előrendelések június 16-án kezdődnek, míg a nyílt értékesítés június 23-tól indul.

Csak egy 8GB/256GB-os változatot kínálnak, bár választhatsz az Infinity Black és a Glacier Blue színváltozatok közül (üveg hátlappal). A Motorola weboldalán és a T-Mobile-nál egy Pantone Viva Magenta színváltozatot is kínálnak vegán bőr hátlappal.

(via)

2023.06.02.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+