MojAndroid
(x) hirdetés

Bár a Google még nem rendelkezik az Apple AirTag közvetlen megfelelőjével, de egyre közelebb jár hozzá. A Chipolo összefogott a Google-lal, hogy bemutassa a One Point és a Card Point tárgykövető eszközöket, amelyek kizárólag az Android Find My Device hálózatával működnek együtt. Kihasználják a platform mindenütt jelenlévő elterjedtségét, hogy ne csak a felszerelésed megtalálásának esélyét növeljék, hanem hogy megtalálják az ismeretlen nyomkövetőket, amelyekkel esetleg kémkedhetnek a tartózkodási helyed után.

Mindkét nyomkövető támogatja az Android Fast Pair funkcióját a gyorsabb beállítás érdekében, és természetesen vízállóak. A különbségek túlmutatnak a formájukon. A One Point a leghangosabb a 120 dB-es csengésével, és egy évig bírja a cserélhető akkumulátorral. A Card Point halkabb, 105 dB-es, és egy megújító programra támaszkodik, amikor az akkumulátor lemerül, de ez is két évig tart.

A Chipolo már most előrendeléseket vesz fel mindkét készülékre. A One Point 28 dollárért, a Card Point pedig 35 dollárért kapható. A négyes csomagok ára 79, illetve 112 dollár, a One/Card csomag pedig 77 dollárért kapható. A megrendeléseket július második felére ígérik kiszállítani, a használatához legalább Android 9-es, Google Play szolgáltatásokkal rendelkező telefonra lesz szükség. Ez számos, az elmúlt öt évben Európában megjelent telefont lefed.

A Point nyomkövető valóban a Chipolo iPhone-orientált One Spot és Card Spot ellenpárja. Ugyanakkor tükrözik a Google szélesebb körű törekvését is az Android ökoszisztéma kibővítésére. Nem kell olyan harmadik féltől származó nyomkövető hálózatra támaszkodni, mint a Tile vagy a Samsung, hogy megtaláljuk az eltűnt tárgyakat. Természetesen ez az Androidhoz is köti a felhasználót, ugyanis le kell cserélnie a nyomkövetőket, ha valaha is platformot váltunk.

(via)

2023.06.01.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+