MojAndroid
(x) hirdetés

A csúcskategóriás okostelefonok továbbra is egyre nagyobb teret hódítanak a piacon, és a Samsung Galaxy S23 Ultra lett a legnépszerűbb csúcskategóriás androidos telefon 2023 első negyedévében.

Az idei első negyedévre vonatkozóan a Canalys jelentése szerint a csúcskategóriás okostelefonok – minden 500 dollár feletti készülék – kiszállítása 4,7%-kal tudott növekedni az előző évhez képest. Ez ellentétben áll az okostelefon-piac általános trendjével, amely alig több mint 13%-kal zsugorodott.

A lista élén – nem meglepő módon – az Apple négy iPhone-ja állt. Az iPhone 14 Pro Max uralja ezt a szegmenst, az iPhone 14 Pro, az iPhone 14 és az iPhone 13 pedig a legkelendőbbek. Az ötödik helyen végül a Samsung Galaxy S23 Ultra állt, amely a legkelendőbb és egyben a legnépszerűbb androidos telefon volt világszerte.

Bár sajnálatos, hogy az Android itt nem jelenik meg az első öt között, a Galaxy S23 Ultra mindenképpen kiérdemelte ezt a helyet. Ez egy drága telefon, de kiemelkedő teljesítménye és akkumulátoros üzemideje meggyőző, különösen egy olyan időszakban, amikor az Apple csúcs iPhone-jait nagyrészt a gyenge akkumulátoros üzemidő miatt kritizálják.

A további népszerű androidos csúcsmodell közé tartozik a Galaxy S23 és S23+, valamint a Galaxy S22, a Galaxy S21 FE, a Xiaomi 13 és a Huawei Mate 50 is.

A legérdekesebb azonban talán az, hogy az összehajtható Galaxy Z Flip 4-nek sikerült bekerülnie a top 10-be a világméretű okostelefon-szállítások tekintetében az első negyedévben. A készülék már több hónappal a Q1 előtt piacra került, így az, hogy ennyire messze a legjobban fogyó készülék lett, valójában elég meglepő, és jó jel az összecsukható készülékek számára általában véve.

2023.05.31.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+