MojAndroid
(x) hirdetés

2018-ban a Google piacra dobta a Pixel Standet. Bár a Qi szabványon keresztül bármilyen telefont tölteni tudott, a Pixel telefonokkal működött igazán jól . Töltés közben a Pixel okos kijelző üzemmódba váltott, érintésmentes hozzáféréssel a Google Assistanthoz, widgetekhez, képkerethez és sok máshoz. Az ezt követő Pixel Stand (2021) ugyanezeket a funkciókat hozta át gyorsabb töltési sebességgel.

A Bloomberg ismert Apple-elemzője, Mark Gurman szerint az iOS 17-ben érkezhet egy Apple smart display mód. Elméletileg ez nagyjából ugyanúgy működne, mint a Google Pixel Stand funkciói. Lehetővé tenné, hogy az iPhone töltés közben jobban jelen legyen az életedben, ahelyett, hogy csak ott ülne.

Érdekes módon Gurman szerint ez a funkció csak akkor lépne működésbe, ha az iPhone vízszintes helyzetben van. Gurman azonban nem mond semmit arról, hogy az Apple vezeték nélküli töltőt fejlesztene erre a funkcióra, így ebben a kérdésben az Apple lehet a nyerő. Bármennyire is hasznosak a Google okos kijelző stílusú funkciói a Pixelek számára, az a tény, hogy ehhez egy 80 dolláros töltőre van szükség, amely elég béna.

Ettől függetlenül Gurman azt állítja, hogy ez lehet az iOS 17 egyik legfontosabb új funkciója. Ha ez igaz, akkor az idei iOS-bemutató elég unalmas lehet. Ez egy klassz funkció meg minden, de egy fő funkció? Még ha figyelmen kívül hagyjuk is, hogy a Google-tól vették át, ez eléggé kevéssé inspiráló.

Persze ez akár egy tényleges Apple okos kijelző előfutára is lehet. Gurman ugyanis azt állítja, hogy az Apple egy olyan kijelzőn dolgozik, amely a Google Pixel Tablethez hasonlóan működik, abban az értelemben, hogy varázslatos módon képes helyekre “ragadni”. Ez a termék azonban Gurman szerint még korai fejlesztési fázisban van.

Ezekmellett Gurman szerint az iOS 17 fejlesztéseket tartalmaz majd a Wallet alkalmazáshoz, a helymeghatározó szolgáltatásokhoz, egy új naplózó alkalmazást és különböző egészségre fókuszáló frissítéseket hoz majd a felhasználóknak.

(via)

2023.05.25.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+