MojAndroid
(x) hirdetés

A teljesítmény az okostelefonok egyik legfontosabb szempontja. Napjainkban szinte minden androidos zászlóshajó telefonja kellően gyors a legtöbb felhasználó számára, de a Samsung Galaxy S23 sorozat a leggyorsabb. A triót a Snapdragon 8 Gen 2 chip egyedi változata hajtja, amely olyanokat hajt, mint a Xiaomi 13 Pro és a OnePlus 11. A telefonok azonban egy új kiszivárgás szerint hamarosan elveszítik előnyüket más androidos telefonokkal szemben.

A Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform for Galaxy névre keresztelt, a Galaxy S23 egyedi chipje a Snapdragon 8 Gen 2 kissé továbbfejlesztett változata. A szabványos változat elsődleges CPU-magjához képest, amelynek órajelét 3,2 GHz-re, a nagy magját 3,36 GHz-re húzták. A chip GPU-jának frekvenciája 719 MHz, ami valamivel jobb, mint a Gen 2é, amely 680 MHz-en fut.

Ezen kívül a chip rendelkezik a Cognitive ISP-vel is, amely lehetővé teszi a valós idejű feldolgozási technológiát, a Semantic Segmentation-t a kép- és videofeldolgozás javítása érdekében. Az AI teljesítménye is lendületet kap, köszönhetően a továbbfejlesztett Snapdragon Hexagon processzornak. Röviden, a Galaxy Snapdragon 8 Gen 2 az eredeti chip felfrissített változata, amely a CPU-teljesítménytől kezdve a játékteljesítményig mindent egy kicsit jobbá tesz.

Eddig a chip kizárólag a Galaxy S23-hoz tartozott, de a népszerű Weibo szivárogtató Digital Chat Station azt állítja, hogy a kínai cégek hamarosan hozzájuthatnak a túlhajtott változathoz.

A Qualcomm gyakran ad a csúcskategóriás chipjeinek egy ciklusközi frissítést az órajelek megemelésével, így feltételezhető, hogy a szabadon elérhető változat Snapdragon 8+Gen 2 néven lesz ismert. Ez jó hír azoknak a vásárlóknak, akik a lehető legnagyobb teljesítményű prémium kategóriás androidos telefont szeretnének vásárolni, de nem akarnak Samsung készüléket választani.

A Galaxy S23 széria sok mindent tud, többek között kiváló kamerákat és gyönyörű képernyőt, így a Samsung valószínűleg nem sokat fog foglalkozni ezzel. Mégis, az egyedi chip egyedi előnyt adott a telefonoknak a konkurens telefonokkal szemben, így ez mindenképpen rossz hír a Samsung számára.

(via)

 

2023.05.23.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+