MojAndroid
(x) hirdetés

Bár a Google Wear OS 3 még nem jutott el sok okosórára, most bejelentették a következő verzióját – a Wear OS 4-t. Ez még idén érkezik, és hasznosabb óraalkalmazásokat, jobb akkumulátor-kezelést és jobb elérhetőséget ígér a megújult szöveg-beszéd bevitellel.

A Wear OS 4 továbbfejlesztett integrációt hoz a Google Home-mal, és még több vezérlési lehetőséget kínál a csatlakoztatott eszközök felett. A Google megerősítette a Google Workspace, a Gmail és a Google Calendar alkalmazások több funkcióját is. A Wear OS 4 óráról mostantól két Munkahely-kedvenchez is hozzáférhetünk, a Gmailben gyorsan válaszolhatunk e-mailekre, a Naptárban pedig választhatunk eseményekre és frissíthetjük a feladatokat.

Harmadik felek is beszálltak a fejlesztébe, így páldául a WhatsApp az első óraalkalmazást kínálja végponttól-végpontig tartó titkosítással, hangválaszokkal és készülékre irányuló hívásokkal. A Spotify új csempéket hoz a kedvenc zenéidhez és podcastjaidhoz való könnyebb hozzáférés érdekében. A Peloton egy edzéscsík csempével egészíti ki a Wear OS 4 alkalmazását. A Samsung és a Google egy új Watch Face formátumban is együttműködött, amely megkönnyíti a fejlesztők számára az óralapok létrehozásának folyamatát, és kevésbé terheli az akkumulátor élettartamát.

A Wear OS 4 másik fontos újdonsága az óra biztonsági mentésének és visszaállításának lehetősége gyári visszaállítás nélkül. A Google nem árult el hivatalos információt arról, hogy melyik okosórán debütál a Wear OS 4, de arra számítunk, hogy a Samsung következő generációs Galaxy Watch 6 szériája lesz az első a sorban. Várhatóan a következő generációs Pixel órán, valamint más gyártók modelljein is láthatjuk majd a Wear OS 4-et.

(via)

(x) hirdetés
2023.05.13.

Ezeket már olvastad?

+