MojAndroid
(x) hirdetés

Az Android 14 béta végre elérhetővé vált a Pixel sorozaton kívül a Nothing, Lenovo, OnePlus, Oppo és más cégek telefonjaira is.

Az Android 14 rengeteg klassz újdonságot hoz az operációs rendszerbe, és mi nem is várnánk kevesebbet a Google-től. Bár a frissítés nem hoz olyan felújított dizájnt, mint az Android 12, de az olyan funkciók, mint az At a Glance widget kissé megváltoztak, és egy új lebegő vágólap eszközt is láthatunk, hogy csak néhány változást említsünk.

Ezek a változások mostantól a Google saját Pixel telefonjain kívül más eszközökön is elérhetővé válnak. A Google Android 14 Beta eszközökkel foglalkozó oldalán mostantól több különböző telefongyártóhoz készült útmutatókat mutatnak be, amelyeket maguk az OEM-gyártók írtak. Mivel minden egyes útmutatót az adott készülék gyártója írt, a lépések közvetlenül az adott készülékhez igazodnak, amit az adott készülék megkövetel.

A Google eddig 10 OEM gyártó útmutatóival töltötte fel ezt a weboldalt:

Google
iQOO
Lenovo
Semmi
OnePlus
Oppo
realme
TECNO
vivo
Xiaomi

Az Android 14 Beta telepítése a készülékre

Amennyiben a fenti gyártók valamelyikétől származó készülékkel rendelkezel, kövesd az Android 14 Beta telepítéséhez szükséges lépéseket. Nincs konkrét, mindenhol elérhető verzió, az egyes OEM-ek döntenek arról, hogy a béta melyik legújabb verzióját engedélyezik. Mivel az egyes cégek ennyire sokféleképpen veszik át az Androidot, az operációs rendszer frissítési ideje nagyban változik.

Ökölszabályként elmondható, hogy egy ilyen frissítés vállalása mindig magában hordozza a készülék tönkretételének lehetőségét, ami sok frusztrációt jelenthet. Ha ez nem zavar szánj időt az utasítások elolvasására és pontos követésére, mivel minden készülék más és más.

(via)

(x) hirdetés
2023.05.12.

Ezeket már olvastad?

+