MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung Galaxy Z Fold5 állítólag a vártnál korábban érkezik, és bár a koreai konszern részéről még nem hallottunk róla semmit, most először láthattuk a Galaxy Z Fold5-öt az OnLeaks jóvoltából, aki egy 360°-os videót és 5K rendereket osztott meg az összehajtható okostelefonról.

A Samsung Galaxy Z Fold5 szinte teljesen ugyanúgy néz ki, mint elődje, a Fold4, és első pillantásra talán meg sem lehet különböztetni a két telefont. Közelebbről szemügyre véve azonban észrevehető, hogy a Galaxy Z Fold4-nél a kamerasziget belsejében elhelyezett LED vaku a Galaxy Z Fold5-nél már a felső kamera jobb oldalán található.

Bár a kialakítás nagyrészt változatlan marad a tavalyihoz képest, a zsanérmechanizmus lesz a legfeltűnőbb különbség idén. A Fold5 a pletykák szerint csepp-stílusú zsanért használ majd, amely csökkenti a rést, amikor az okostelefon összecsukott állapotban van, és elrejti a kijelző gyűrődését, amikor ki van nyitva.

A forrás szerint a Samsung Galaxy Z Fold5 mérete kibontva 154,9 x 129,9 x 6,3 mm, összehajtva pedig 154,9 x 67,1 x 13,5 mm lesz. Az okostelefon vastagsága összehajtott állapotban 13,4 mm lesz. Összehasonlításképpen a Fold4 155,1 x 67,1 x 14,2-15,8 mm-es méretei összehajtva és 155,1 x 130,1 x 6,3 mm-esek kihajtva. A Fold5 összehajtott állapotban történő vastagságcsökkenése az új zsanérmechanizmusnak tulajdonítható.

A forrás azt is állítja, hogy a Galaxy Z Fold5 összecsukható képernyője 7,6″ képernyőátlójú lesz, míg a külső képernyő átlója 6,2″, ami megerősíti a korábbi pletykákat. A Fold4 kijelzője is ugyanennyit mért, de mivel a Fold5 csökkentett méretekkel érkezik, a keretei vékonyabbak lesznek.

Miután a minap felbukkantak a részletes Samsung Galaxy Z Fold5 renderek, most itt az ideje, hogy közelről is megnézzük a Galaxy Z Flip5-öt. Bár fontos megjegyezni, hogy nem ez az első alkalom, hogy képeken láthatjuk a Z Flip5-öt.

Az új képsorozat megerősíti a Flip5 mappa alakú külső kijelzőjét, de a korábbiaknál laposabb oldalkeretet is mutat. A múlt héten látott egyik render ugyanazt a keretkialakítást ábrázolta, mint a jelenlegi Flip4, míg az újak teljesen lapos kialakítást mutatnak. Az új külső kijelzőformához igazodva pedig a kamera beállítása mostantól függőleges helyett vízszintes.

Az új zsanér kialakításáról szóló pletykák is újabb megerősítést kapnak. Amit ezeken a rendereken látunk, a telefon két fele közötti rés szinte nem is létezik. Az újratervezett mechanizmus egyértelműen sokkal szorosabban zár.

A Samsung Galaxy Z Fold5 a pletykák szerint júliusban válik hivatalossá a Galaxy Z Flip5 mellett, így a következő hetekben várhatóan többet hallhatunk ezekről az összecsukható okostelefonokról.

(x) hirdetés
2023.05.02.

Ezeket már olvastad?

+