MojAndroid
(x) hirdetés

Az AST SpaceMobile a honlapján jelentette be, hogy az első műholdas telefonhívást egy hagyományos, nem módosított okostelefonnal bonyolította le. A hívás a texasi Midlandből, az AT&T hálózatáról a Rakuten japán hálózatára történt egy Samsung Galaxy S22 okostelefonnal.

A tesztek megerősítették az 5G szintű átviteli sebességet

A telefonhívás az AST SpaceMobile alacsony Föld körüli pályán keringő BW3 műholdjának teljesítményét bizonyította. Mindenekelőtt azonban ez egy fontos lépés a műholdas 2G, 3G, 4G LTE és 5G mobil szélessávú szolgáltatások globális biztosítása felé. A Vodafone, a Rakuten és az AT&T mobilszolgáltatók mérnökei is részt vettek a telefonhívás előkészítésében és tesztelésében.

A teszthívások mellett az AST SpaceMobile mérnökei különböző okostelefonokon és eszközökön végeztek kezdeti kompatibilitási teszteket. Az okostelefonok sikeresen cserélték az előfizetői SIM-kártya azonosítóját és a hálózati információkat közvetlenül a BW3 műholddal, ami kulcsfontosságú a szélessávú műholdas kapcsolat biztosításához bármely eszköz számára. A további tesztek és a le- és feltöltési sebességek mérései megerősítik, hogy a 4G (LTE) és 5G mobil szélessávú sebességek támogatására alkalmas. Az AST SpaceMobile jövőbeli célja, hogy a világ lakosságának közel 50%-a számára, akik még mindig nem rendelkeznek mobil szélessávú kapcsolattal, összeköttetést biztosítson.

A vállalat több mint 2600 szabadalommal rendelkezik a technológiával kapcsolatban, és a texasi Midlandben egy korszerű, 185 000 négyzetméteres létesítményt épített a projekthez. Eddig már több olyan mobilszolgáltatóval kötött partnerséget világszerte, amelyeknek mintegy 2 milliárd meglévő előfizetője van. Ezek közé tartozik a Vodafone Group, a Rakuten Mobile, az AT&T, a Bell Canada vagy az Orange.

(via)

2023.04.27.

Ezeket már olvastad?

+