MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung SDI, a Li-Ion akkumulátorokat fejlesztő és gyártó részlege azt tervezheti, hogy az elektromos autók celláiban használt kapacitásnövelő technológiát alkalmazza, és azt a Galaxy okostelefonok és táblagépek belsejébe helyeze. Ez a “stacking” módszer szorosan egymásra helyezi az akkumulátor alkatrészeit, például a katódokat és az anódokat a jobb energiasűrűség érdekében.

Emellett az akkumulátor-összetevők egymásra helyezése nagyobb akkumulátorkapacitást tesz lehetővé a Galaxy telefonok számára. E az új akkumulátortechnológia hamarosan bevezetésre kerülhet, akár már a jövőre debütáló Galaxy S24 Ultrával. A Galaxy S23 Ultra 5000 mAh-s akkumulátorral bír, az új cellatechnológiával azonban ezen még lehetnek körülbelül 5-10%-ot növelni, így akár az 5500 mAh-t is elérheti az új modell aksija. A Samsung SDI egyébként a hírek szerint két kínai vállalattal működik együtt az új akkumulátortechnológia kifejlesztésében.

Emellett a Samsung SDI az összes akkumulátor esetében alkalmazott stacking módszerrel kihívást jelentene a rivális LG Energynek, amely szintén ugyanezt a módszert alkalmazza, így végre az akksik piacán is élénkülhet a verseny.

(via)

(x) hirdetés
2023.04.24.

Ezeket már olvastad?

+