MojAndroid
(x) hirdetés

Talán ez a legfejlettebb kamerarendszer, amit eddig egy telefonon láttunk, és ez most szivárgott ki tökéletes tisztaságban.

A hátlapon négy kamerával, egy óriási, 1 hüvelykes típusú érzékelővel és egy új generációs Leica Summicron objektívvel felszerelve érkezik meg a Xiaomi 13 Ultra, amely globálisan is megjelenik. Más szavakkal fogalmazva, ha mondani kell egy telefont, amely 2023-ban elveheti a koronát az iPhone 14 Pro, a Galaxy S23 Ultra és a Pixel 7 Pro telefonok elől, akkor ez az.

A Xiaomi 13 Ultra nem éppen titok, hiszen az elmúlt hónapokban már láttunk homályos képeket felbukkanni, de ez az első pillantásunk, amely tökéletes tisztaságban mutatja a dizájnt minden csínját-bínját, és figyelembe véve, hogy a képek a megbízható szivárogtató @OnLeaks-től származnak a SmartPrix-en keresztül, eléggé biztosak lehetünk benne, hogy valóban a végleges modellt láthatjuk rajta.

Lássuk tehát, miről is szól ez a kamerarendszer, és miért olyan izgalmas, amely a következő egységekből áll:

  • 50MP széles objektív – Sony IMX 989, 1 hüvelykes típusú érzékelő, változó rekesznyílással.
  • 50MP ultraszéles objektív
  • 50MP lencse 3,2-szeres zoomal
  • 50MP objektív 5X zoomal (Periszkóp)
  • 32MP előlapi kamera

A telefon fő kamerája Sony IMX 989 szenzorral érkezik, egy 1 hüvelykes típusú szenzorral, ami lényegesen nagyobb, mint amit az iPhone és a Galaxyk használnak. A nagyobb méret nagyobb egyedi pixeleket tesz lehetővé, amelyek több fényt tudnak összegyűjteni, ami jobb képességűvé teszi gyenge fényviszonyok között, pontosan ott, ahol a legtöbb modern telefon a leginkább szenved.

A fő kamera állítólag változó rekesznyílással rendelkezik, ami egy másik prémium funkció, ami hiányzik az iPhone-okból, a Galaxykból és a legtöbb más telefonból, amelyek fix rekesznyílással érkeznek. A változtatható rekesz előnye, hogy a telefon éjszaka vagy krémes, elmosódott háttér elérése érdekében használhatja a szélesebb rekeszbeállítást, nappal pedig gyorsabb rekeszre válthat.

Van egy átdolgozott 50 megapixeles ultraszéles kameránk is, de az igazi hangsúly a két teleobjektív kamerára esik, mivel ritkán látni két zoomos kamerát okostelefonokon. Ez a Xiaomi 13 Ultra-t a Galaxy S23 Ultra, a jelenlegi zoom király szintjére emeli.

Azonban a Xiaomi 13 Ultra valójában talán még a fölényben is van. Lehetséges, hogy a Xiaomi egy 3,2-szeres zoomobjektívet fog használni, amely képes közelről fókuszálni és lenyűgöző makrófotókat készíteni, ami más márkáknál nem elérhető. Emellett az 5X periszkópos zoomobjektív javítani fogja a minőséget az 5X és 10X közötti zoomtartományban. A pletykák szerint némi okos feldolgozásnak köszönhetően a Xiaomi 13 Ultra akár 120X zoomolásra is képes lesz, ami valamivel több, mint a Galaxy 100X-os zoomja.

Kompromisszummentes hardver

A fenti képeken látható, hogy a telefon oldalt enyhén ívelt képernyővel rendelkezik majd, puha bőrszerű hátlappal, illetve lesz hagyományos üveges verzió is, de a bőrbevonat egy olyan dizájnelem, amit az iPhone-ok vagy a Samsung Galaxy telefonok nem kaptak eddig meg.

A Xiaomi 13 Ultra, ahogy a neve is mutatja, nem fog kompromisszumokat kötni a hardverben, és csúcskategóriás játékos lesz. Íme egy gyors összefoglaló a Xiaomi 13 Ultra specifikációiról:

  • 6,7″ OLED képernyő, legújabb Samsung E6 panel, QHD+, 120Hz.
  • Snapdragon 8 Gen 2
  • 4900mAh akkumulátor
  • 90W-os vezetékes töltés
  • 50W vezeték nélküli töltés
  • MIUI 14 interfész az Android 13 alapon

Láttuk, hogy a Xiaomi hihetetlen dolgokat csinált korábban a Snapdragon 8 Gen 2 chippel, kiegészítve az iparágban vezető hűtési megoldásával, amely lehetővé teszi, hogy a játékokat a leggyorsabb beállításokon futthassuk throttling nélkül sokkal tovább, mint más telefonok, így nagy eséllyel ez a telefon a legjobb gamer telefonok között lesz ezzel az amúgy is erős chippel.

Xiaomi 13 Ultra várható ár és megjelenési dátum

A Xiaomi 13 Ultra hivatalosan április 18-án, kedden, egy Kínában tartott eseményen debütál majd.

Arra számítunk, hogy a Xiaomi először egy Kína-exkluzív modellt fog bemutatni, a globális megjelenés pedig csak később következik, esetleg néhány hónappal a kínai bemutató után, de ez csupán találgatás.

A Kínából kiszivárgott árak azt mutatják, hogy drágább lesz, mint a tavalyi Xiaomi 12S Ultra, és arra számítunk, hogy a végleges árak az Egyesült Királyságban és Európában 1000 euró felett lesznek.

Fizetnél ennyit, ha a Xiaominak valóban sikerült a tökéletes kamerarendszert megalkotnia ezzel a készülékkel?

(via)

2023.04.11.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+