MojAndroid
(x) hirdetés

A Google megkezdte az új automatikus archiválási eszköz bevezetését az Android-eszközökre, amelynek célja, hogy felszabadítsa a tárhelyet anélkül, hogy az alkalmazásokat teljesen eltávolítaná a felhasználói eszközökről. A Google állítása szerint az automatikus archiválási funkció a ritkán használt alkalmazások által elfoglalt tárhelyet közel 60 százalékkal képes automatikusan csökkenteni anélkül, hogy az alkalmazást vagy a hozzá tartozó adatokat teljesen eltávolítaná a felhasználó készülékéről.

Az archivált alkalmazások megkülönböztethetők az alkalmazás ikonjára helyezett felhő ikonról. Az archivált alkalmazásokat megérintve újra letölti és teljes mértékben visszaállítja azokat, feltéve, hogy az alkalmazás még elérhető a Google Playben. A funkció hasznos lehet azok számára, akik olyan Android-eszközöket használnak, amelyek nem rendelkeznek bővíthető tárhellyel, vagy akik nem szívesen törlik teljesen az alkalmazásokat, hogy helyet szabadítsanak fel, bár nem minden alkalmazás lesz alkalmas az automatikus archiválásra. A Google megjegyzi, hogy a funkció csak az Android App Bundle formátumban közzétett alkalmazások esetében érhető el, és hogy az archiválást támogató alkalmazások nem jelennek meg a készülék eltávolítási javaslataiban.

Az Android-felhasználóknak be kell jelentkezniük az automatikus archiválás funkció használatához. Az opció egy felugró ablakon keresztül jelenik meg, amikor új alkalmazást próbálunk telepíteni egy olyan eszközre, amelynek nincs elég tárhelye. Ha engedélyezve van, a funkció archiválja az összes nem használt alkalmazást a készüléken. Az opt-in felugró ablakban található nyilatkozatból kiderül, hogy a funkció beállításai a beállítások menüben módosíthatók.

Az Android automatikus archiválási eszköze több évvel az Apple által az iOS 11-ben kiadott “Offload Unused Apps” funkciót követően jött létre, amely hasonlóan “törli” a ritkán használt alkalmazásokat az iPhone-on, miközben megtartja az adatokat, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy az alkalmazás visszaállítása után ott ugorjanak vissza, ahol abbahagyták.

(via)

 

2023.04.11.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+