MojAndroid
(x) hirdetés

A South Park amerikai animációs sorozat évek óta az egyik legnépszerűbb. Különösen szatirikus és sértő típusú humor jellemzi, amelyet 1997 óta használ. Most a sorozat alkotói a ChatGPT mesterséges intelligenciát használták az egyik epizód forgatókönyvének megírásakor – számol be a Gizmochina.

A legutóbbi epizód ellentmondásos módon kifejezetten a mesterséges intelligenciával rendelkező Chatbotok használatára fókuszált. A 26. évad epizódja a “Deep Learning” címet kapta, és a diákok olyan technológiát fedeznek fel benne, amely képes házi feladatokat írni helyettük. Ha jobban megnézzük a végkicsengést, az “írók” oszlopban megtaláljuk a ChatGPT-t. A Play.ht mesterséges intelligencia, amely képes szöveget hanggá alakítani, szintén közreműködött ebben az epizódban, néhány szereplőnek teljesen új hangot adott, amit pusztán az AI alkotott meg.

Mi az a ChatGPT?

Azok számára, akik még nem találkoztak a ChatGPT kifejezéssel, ez egy olyan chatbot, amely mesterséges intelligenciát használ a válaszok generálásához. Ennek során neurális hálózatokat is igénybe vesz, hogy válaszait és reakcióit a lehető legemberibbé tegye.

A hagyományos chatbotoktól abban különbözik, hogy a hagyományos beszélgetések mellett olyan összetett felhasználói feladatokat is képes megoldani, mint például esszéírást, válaszok keresését a weben, vagy, mint ebben az esetben, akár egy tévéműsor teljes epizódjának megírását. Egyes szakértők szerint a közeljövőben ez a fajta mesterséges intelligencia hazánkban is helyettesíthet majd egyes munkaköröket.

Ez az epizód a mesterséges intelligencia potenciális veszélyeiről szól, és arról, hogy alaposan meg kell fontolnunk a technológiai újításaink következményeit. Emellett fontos kérdéseket vet fel a mesterséges tudat természetével kapcsolatban, és azzal kapcsolatban, hogy a gépek valóban képesek-e öntudatra ébredni.

Összességében a ChatGPT elgondolkodtató és szórakoztató kiegészítője a South Park sorozatnak, és biztos, hogy a felhasználók egyik kedvenc társa lesz még évekig.

(via)

(x) hirdetés
2023.03.22.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+