MojAndroid
(x) hirdetés

Az okostelefon gyártók számos paraméter tekintetében renndre felülmúlják egymást. Az utóbbi időben népszerű kategória lett a versengést tekintve a legfrissebb Android támogatása telefonjaikon.

Vajon a MIOS leváltja a MIUI-t?

A Xiaomi a MIUI szuperstruktúrával nem kivétel. Jelenleg a gyártó még a MIUI 14-es verzióra történő frissítésekkel foglalkozik, azonban a Gizchina portál arról számolt be, hogy ezzel párhuzamosan egy teljesen új, MIOS nevű rendszeren is dolgozik. Ez utóbbi válthatja fel a jövőben a meglévő és rendkívül népszerű MIUI felépítményt, a MIOS azonban nem csak az Android kiterjesztése, hanem inkább egy önálló operációs rendszer lehet majd, a Huawei HarmonyOS-éhez hasonlóan. Ezt az információt megerősíti egy kiszivárgott képernyőfotó a beállításokról, amelyen az új rendszer új logója és a neve is látható. Még alfa állapotban van, tehát a fejlesztés korai szakaszban tarthat.

Néhány évvel ezelőtt már voltak különböző spekulációk egy új rendszerről, de a Xiaomi még mindig ragaszkodik a MIUI címkéhez. Úgy tűnik, hogy a Xiaomi végre továbblép, és a rendszer átnevezésre kerül. Várható újdonságokról most még korai lenne beszélni, a MIOS-ról a néven kívül gyakorlatilag semmit sem tudunk. Azt leszámítva, hogy fejlesztés alatt áll.

(via)

2023.03.22.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+