MojAndroid
(x) hirdetés

Amikor új telefont vásárolunk, akkor általában az is fontos szempont a hardver mellett, hogy milyen sűrűn kapunk majd rendszer illetve biztonsági frissítéseket. A gyártók is jól tudják ezt, és egymást túlszárnyalva igyekeznek megmutatni, melyikük kínál többet ebből a szempontból. Nemcsak maga a támogatás hossza fontos, hanem a frissítések rendszeressége is.

A HONOR most közzétette azoknak a modelleknek a listáját, amelyek megkapják a frissítést az Android 13-ra és a legújabb MagicOS 7.1-re. És nem csak a zászlóshajókról van szó, hanem a középkategóriás modellekről is.

A HONOR modellek listája, amelyek Android 13-at és MagicOS 7.1-et kapnak:

  • HONOR Magic5 Pro: Android 13 operációs rendszerrel érkezik
  • HONOR Magic5: Android 13 operációs rendszerrel érkezik
  • HONOR Magic Vs: Android 13 operációs rendszerrel érkezik
  • HONOR Magic4 Pro: Android 12-ről frissül Android 13-ra
  • HONOR Magic4 Lite: Android 11-ről frissül Android 13-ra
  • HONOR 70: Android 12-ről frissül Android 13-ra
  • HONOR 50: Android 12-ről frissül Android 13-ra
  • HONOR 50 Lite: Android 11-ről frissül Android 13-ra
  • HONOR X8: Android 11-ről frissül Android 13-ra
  • HONOR X7: Android 11-ről frissül Android 13-ra

A készülékek listája elég tisztességes, érdekes módon néhány régebbi modell kihagyja az Android 12-es frissítést és rögtön a legújabb Android 13-as rendszert kapja meg. Hogy mikor melyik okostelefon frissül, azt a gyártó nem részletezte. A HONOR oldalán azt írja, hogy ezek a modellek mind megkapják a frissítést a közeljövőben. Magától értetődik, hogy a legújabb modellek már a legújabb Androiddal érkeznek. Azonban a régebbi modellek felhasználói is számíthatnak rá, és még csak nem is kell zászlóshajóknak lenniük. Kellemes meglepetés például a megfizethetőbb modellek, a HONOR X7 és X8 frissítése is.

A MagicOS 7.1 és a legjobb új funkciók

A legújabb MagicOS 7.1 build az Android 13-ra épül, ami azt jelenti, hogy ha az okostelefonod frissítést kap erre a rendszerre, akkor automatikusan frissül a build is. Ez fordítva is igaz. A gyártó a weboldalán azt állítja, hogy egyéb újítások mellett elsősorban egy felhasználóbarátabb kezelőfelületet hoz, amelynek célja, hogy a telefon használata minél egyszerűbb legyen.

Szintén örvendetes az alacsonyabb akkumulátor-fogyasztásról szóló információ, ami végső soron az akkumulátor töltésenkénti élettartamának növekedését jelentheti. Természetesen a biztonság terén is érkeznek fontos frissítések – a három rétegből – chipset, operációs rendszer és alkalmazásbiztonság – álló MagicGuard technológiának köszönhetően az adatok még nagyobb biztonságban lehetnek.

A konkurencia is frissít

A Samsung még mindig a legaktívabb gyártók között van, akik frissítik okostelefonjaikat az Android 13-ra és az új kiegészítőkre. A Xiaomi sem vall szégyent, fokozatosan MIUI 14-re frissíti modelljeit. Eközben más gyártók is beszálltak a játékba, a OnePlus már szintén elkezdte kiadni az OxygenOS 13-as frissítéseket.

2023.03.22.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+