MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung közelgő csúcskategóriás táblagépe exkluzív jogot kaphat a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészletének túlhajtott változatára, amely a vállalat legújabb és legjobb Android-telefonjait is hajtja.

A Twitteren @Tech_Reve névre hallgató kiszivárogtató szerint az egyedi SoC a következő generációs Samsung Galaxy Tab S9 Ultra-ban fog megjelenni, így ez lesz a 2023-as év legerősebb androidos táblagépe. Ha ez az információ pontos, akkor a Galaxy Tab S9 sorozat legmagasabb kategóriás változata pontosan az lehet, amire a Samsungnak szüksége van ahhoz, hogy teljesítmény tekintetében utolérje az Apple iPad Pro modelljeit.

A beavatatlanok számára az egyedi SoC elsősorban a felgyorsított CPU- és GPU-teljesítménye miatt van előnyben a hagyományos Snapdragon 8 Gen 2 lapkával szemben. A kontextus kedvéért a Galaxy S23 Kryo CPU magja 3,36 GHz-re lett túlhajtva a normál változat 3,2 GHz-es értékével szemben, az Adreno GPU pedig 719 MHz-re lett felhúzva a normál változat 680 MHz-es értékével szemben.

Mindezek mellett a túlhajtott chip ugyanazzal az AI-val és funkciófejlesztésekkel rendelkezik, mint a standard, beleértve a FastConnect 7800 Wi-Fi 7 támogatást és a hardveresen gyorsított sugárkövetést a játékokban.

A tippadó az egyedi chipet Snapdragon 8 Gen 2+ néven említi, de a SamMobile megjegyzi, hogy ez fordítási hiba lehetett, ami arra utal, hogy a Qualcomm eddigi legerősebb mobilplatformjának ugyanarról a “for Galaxy” változatáról van szó. Ez azonban nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a Qualcomm a jövőben kiad egy Snapdragon 8+ Gen 2 chipsetet is. Bár ezek a fejlesztések gyorsabb és erősebb teljesítményt eredményezhetnek a Galaxy Tab S9 Ultra számára, nagy valószínűséggel ezek lesznek felelősek a túlmelegedésért vagy a túlzott akkumulátor lemerülésért is. Mégis, a legtöbb fogyasztó számára még így is vonzó lehet majd.

Az akkumulátort tekinteve valószínűleg nem fogunk frissítést látni. A kiszivárogtató azt állítja, hogy a táblagépbe egy 10 880 mAh-s akkumulátort pakolnak majd, amely a Galaxy Tab S8 Ultra készülékben is megtalálható. Tekintettel arra, hogy a közelgő táblagép állítólag túlhajtott SoC-t használ majd, jobb energiahatékonyságra és jobb akkumulátor-üzemidőre számítunk.

A Galaxy Tab S9 Ultra és kisebb testvérei augusztusban érkeznek a Galaxy Z Fold 5 és Flip 5 mellett, mivel a Samsung a jelek szerint eltolta a 2023-as táblagépcsaládjának bevezetését. Mivel addig még sok idő van hátra, az itt szereplő egyelőre pletyka jellegű információkat meg is erősítheti, vagy akár cáfolhatja is a Samsung. Vagy bárki más.

(via)

(x) hirdetés
2023.03.22.

Ezeket már olvastad?

+