MojAndroid
(x) hirdetés

A Google VPN-szolgáltatása eddig csak azok számára volt elérhető, akik a Google One nagyobb csomagjára fizettek elő, de ez most megváltozik.

A jövőben minden Google One csomag tartalmazza a VPN-t, bár a bevezetés még folyamatban van, és néhány hétig eltarthat. A szolgáltatás a Google One-tagok számára Ausztriában, Ausztráliában, Belgiumban, Kanadában, Dániában, Finnországban, Franciaországban, Németországban, Izlandon, Olaszországban, Japánban, Mexikóban, Hollandiában, Norvégiában, Dél-Koreában, Spanyolországban, Svédországban, Svájcban, Tajvanon, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban érhető majd elsőkörben, de valószínűsíthető, hogy előbb-utóbb a többi országba is megérkezik, így hozzánk is.

Mindenesetre a jó hír az, hogy használható lesz a VPN Android, iOS, Windows és Mac eszközökön is, és akár öt másik felhasználóval is megosztható lesz, ha ők is mi a Google One-csoportunkban vannak.

Ezenkívül az egyesült államokbeli Google One-felhasználók számára egy új darkweb mód is elérhető, amely segít a darkweben átvizsgálni személyes adatainkat amelyek különféle online biztonsági adatszivárgások során kerülhettek napvilágra.  Az így ellopott információk miatti online személyazonosság-csalás egyre nagyobb probléma, amely a Google szerint évente “emberek millióit” érinti.

Az új szolgáltatás értesíti a felhasználót, ha személyes adatait megtalálja a darkweben. A szolgáltatás úgy működik, hogy először meg kell adnunk és ki kell választanunk azokat az információkat, amelyeket szeretnénk, hogy felügyeljen a Google. Ha talál valamit, útmutatást is kapunk, hogy hogyan védhetjük meg ezeket az adatokat.

A Dark web report bevezetését “a következő hetekben” kezdi meg a Google a One előfizetők számára, egyelőre csak az Egyesült Államokban.

(via)

2023.03.09.

Ezeket már olvastad?

+