MojAndroid

Az Angry Birds különleges helyet foglal el az okostelefon-kultúrában, mivel az egyik első olyan játék, amely robbanásszerűen népszerűvé vált. Így érthető módon az emberek felháborodtak, amikor a Rovio februárban bejelentette, hogy eltávolítja az eredeti játékot a Play Store-ból. Azonban nem biztos, hogy ez a történet vége.

Bár az Angry Birds Classicot törölték a Play Store-ból, az App Store-ban pedig átkeresztelték Red’s First Flight-ra, egy magas rangú Rovio-vezető Axiosnak adott nyilatkozata alapján ezen a néven a játék visszatérhet a Play Store-ba is.

Az eredeti nyilatkozat szerint a Rovio Classics: Angry Birds a Rovio játékportfóliójára gyakorolt negatív hatása miatt került eltávolításra. A folytatásokkal ellentétben a játék egy egyszeri fizetés ellenében elérhető volt, alkalmazáson belüli vásárlások nélkül. A Rovio azt állította, hogy ezért a felhasználók gyakran úgy döntöttek, hogy nem akarnak pénzt költeni a későbbi verziókra, így a Rovio más, ingyenesen játszható Angry Birds-játékainak letöltését is kerülték, csorbítva a vállalat eredményét.

Ha a Rovio talál egy megoldást a jelenlegi elnevezési problémára, amely állítólag visszatartja a rajongókat attól, hogy belevessék magukat az új játékokba, akkor a klasszikus játék visszatérhet a Play Store-ba. Az a célzás azonban, hogy senki sem akar játszani a Rovio ingyenesen játszható játékaival, baljós jel a vállalat jövőjére nézve. A vállalat összpontosíthatna olyan prémium játékok kiadására, amelyek nem támaszkodnak a szerencsejáték-mechanikára és a mikrotranzakciókra, de ez valószínűleg nem fog egyhamar megtörténni.

Ha a Rovio Classics-ot már beszerezted a törlés előtt, akkor bármikor újra letöltheted, és játszhatsz vele. A játék egyébként Red’s First Flight néven a Play Store-ban is megtalálható, de a keresőben nem jelenik meg, és egyes régiókban nem érhető el. Úgy tűnik, hogy a Rovio talán már egy új nevet tesztel, de ez a megközelítés mindenképpen zavaró.

Red's First Flight
Red's First Flight
Price: To be announced

(via)

Kommentelni 2022.07.25-től csak FB oldalainkon van lehetőség!
2023.03.08.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+