MojAndroid
(x) hirdetés

A Xiaomi a 13-as sorozatú telefonok globális bevezetésén túl egy kiterjesztett valóság (AR) szemüveget is bemutatott.

A Xiaomi Wireless AR Glass egy koncepcionális vezeték nélküli okosszemüveg. Ttelefonhoz vagy bármely más eszközhöz csatlakoztatható, és mindenféle vezetékektől és dongle-tól mentes, magával ragadó AR-élményt nyújt. A Xiaomi AR-szemüvegei nem rendelkeznek beépített tárolóval, így működésükhöz egy “gazdatesthez” kell csatlakoztatni őket.

A szemüveg két Micro OLED képernyővel rendelkezik, amelyek egy szabadon formázott fényvezető prizmamodullal rendelkeznek, amely a tartalmat a szemnek adja ki. A szemüvegek szemenként akár 1200 nits csúcsfényerővel büszkélkedhetnek. A Xiaomi három kameramodult is beépített, amelyek a felhasználó környezetének feltérképezésére szolgálnak. A headset magnézium-lítiumötvözet szerkezetű, szénszálas elemekkel ellátott, 126 gramm súlyú.

A Meta Quest Pro-hoz hasonlóan a Xiaomi Wireless AR Glass is a Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 1 platformjával rendelkezik, és támogatja a Snapdragon Spaces XR fejlesztői platformot. A Xiaomi saját AR Gesture vezérlést is kifejlesztett térérzékeléssel a pontos vezérlés és működtetés érdekében.

Az eszköz késleltetése mindössze 50 ms a párosított okostelefonnal, ami a Xiaomi állítása szerint megegyezik a hagyományos, kábelen keresztül csatlakoztatott AR/VR fejhallgatótól elvárt késleltetéssel.

(via)

2023.02.28.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+