MojAndroid
(x) hirdetés

A HMD bejelentette a 4G Nokia G22-t, amelynek középpontjában a javíthatóság és a fenntarthatóság áll.

A Nokia G22 azoknak az okostelefon-tulajdonosoknak készült, akik a lehető leghosszabb ideig szeretnék megtartani a telefonjukat. A piackutatási számok szerint a vezető ok, amiért az emberek lecserélik a telefonjukat, az, hogy az elromlott, és ez a legtöbb esetben a törött kijelző vagy a már gyenge akkumulátor miatt történt, ezért a HMD arra összpontosított, hogy ezeket minél egyszerűbben lehessen kicserélni.

A Nokia G22 akkumulátorának cseréje körülbelül 5 percet vesz igénybe, és az összes szükséges eszköz, mint a SIM-kivető szerszám, egy “gitárpengető” és egy csavarhúzó is a felhasználó rendelkezésére áll. A kijelző cseréje körülbelül 20 percet vesz igénybe, néhány extra szerszámmal. A HMD együttműködött az iFixittel, hogy a Nokia G22 kijelzőjének, töltőportjának vagy akkumulátorának cseréjéhez szükséges szerszámokat, útmutatót és alkatrészeket rendelkezésre bocsássa.

A Nokia drasztikusan csökkentette a G22 javításához szükséges lépéseket azzal, hogy a hátsó borítás eltávolításához nem kell felmelegíteni a készüléket, az akkumulátor eltávolításához pedig nincs szükség alkoholra.

A Nokia G22 hátlapja 100%-ban újrahasznosított műanyagból készült, csomagolása pedig teljes mértékben tanúsított FSC Mix anyagból.

Ami a tényleges specifikációkat illeti, a G22 6,52 hüvelykes HD+ 90Hz-es kijelzője Gorilla Glass 3 üveggel rendelkezik. Az előlapi 8 megapixeles kamera maszkkal is képes arcfeloldást végezni, és van egy oldalra szerelt ujjlenyomat-olvasó is. A hátlapon egy hármas kamerarendszer található egy 50 megapixeles főkamerával, egy 2 megapixeles makró egységgel és egy 2 megapixeles mélységérzékelővel.

A Nokia G22 meghajtásáról az Unisoc T606 lapkakészlet gondoskodik, 4 GB RAM-mal és 64 GB vagy 128 GB tárhellyel. A Nokia G22 telefon Android 12-vel érkezik, és a HMD 2 operációs rendszerfrissítést és 3 évnyi biztonsági frissítést ígér, így el kell jutnia az Android 14-ig.

Az 5050mAh-s akkumulátor 20W-os vezetékes töltést bír.

A Nokia G22 mától kapható kék és szürke színben, 179 eurós áron.

2023.02.27.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+