MojAndroid
(x) hirdetés

A Mobile World Congress a világ legnagyobb mobiltelefon-kiállítása, ahol számos okostelefon-gyártó gyűlik össze, hogy bemutassa az új technológiáit. Az MWC a Covid-19 járvány okozta kétéves szünetnek köszönhetően néhány furcsa évet élt meg, és a 2022-es kiállítás sokkal kisebb volt, mint a korábbi években. Most, hogy az MWC 2023 már csak egy karnyújtásnyira van, már világosabb elképzelésünk van arról, hogy mire számíthatunk az idei kiállításon.

A Mobile World Congress korábban a nagy esemény volt, ahol a Samsung és más nagy gyártók bemutatták a zászlóshajó készülékeiket, de mivel a legtöbb gyártó úgy döntött, hogy külön-külön mutatja be azokat, az MWC is megváltozott. Az Oppo Find N2 Flip globális bemutatójának február 15-én adtak otthont, a Samsung Galaxy S23 sorozatot pedig a hónap elején leplezték le. Ennek ellenére úgy tudjuk, hogy legalább öt másik androidos telefongyártó is ott lesz a kiállításon.

Mikor lesz az MWC 2023?

Az MWC 2023 hivatalos dátuma február 27-től március 2-ig tart, de a bemutatók gyakran már az azt megelőző szombaton és vasárnap elkezdődnek. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg már február 25-én és 26-án is láthatunk néhány leleplezést. A fő esemény a spanyolországi Barcelonában zajlik.

Mire számíthatunk az MWC 2023-on

Eddig úgy tűnik, hogy ez egy csendesebb MWC lesz, mint a Covid előtti évek, mivel eddig csak néhány gyártó erősítette meg a bemutatóit. Az alábbiakban végig nézzük az összes olyan gyártót, amely megerősítette a részvételét.

OnePlus

Talán meglepő lehet, hogy a OnePlus ilyen közel a OnePlus 11 és a OnePlus Buds Pro 2 bemutatójához egy újabb termékkel jelentkezik, de ez egy más helyzet, mint a szokásos bemutatói. A OnePlus itt fogja bemutatni a OnePlus 11 Conceptet, amely egy Nothing Phone 1-szerű világító hátlappal rendelkező telefonnak tűnik.

A teaser képek úgy tűnik, hogy a telefon egy hatalmas kamerát visel a hátlapon, és a megvilágított hátlap úgy néz ki, mint egy cikkcakkos folyó. A korábbi koncepciótelefonjához hasonlóan valószínűleg ez sem lesz megvásárolható termék, de talán olyan elemeket mutat meg nekünk, amelyekkel a OnePlus kísérletezik, és amelyeket a jövőbeni telefonokon láthatunk majd.

Honor

A Honor az egyik nagy név lesz a kiállításon, és úgy tudjuk, hogy a Honor Magic 5 sorozatot fogja bemutatni. Ez egy vadonatúj készülék, amit eddig még sehol sem láttunk, és a bemutató összekapcsolódik majd az összehajtható Honor Magic Vs globális leleplezésével.  Az összecsukható készülékről már hallottunk a kínai bemutatója kapcsán, de a Honor Magic 5 sorozat a kiállításon debütál először. Arra számítunk, hogy a Magic 5 sorozat Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészlettel lesz felszerelve, és különböző méretekben és modellekben érkezik majd, de a Honor következő zászlóshajójáról ennél többet nem sokat tudunk.

Xiaomi

A korábban bemutatott Xiaomi 13-as sorozat globális bemutatóját február 26-ra tűzték ki, és ezt az eseményt a vállalat vezérigazgatója, Lei Jun a Twitteren erősítette meg. Ha a Xiaomi mégis úgy dönt, hogy meglep minket valami újdonsággal, akkor a Xiaomi 13 Ultra-t láthatjuk először a bemutató során.

Tecno

A Tecno egy kisebb mobilgyártó, de megerősítették, hogy az MWC 2023-as bemutatójn egy új összecsukható telefont fognak bemutatni. A készülék neve Tecno Phantom V Fold, és a MediaTek Dimensity 9000+ chipkészletet fogja használni. A Phantom V Foldról és arról, hogy a vállalat mi mást mutat még be az eseményen, egyelőre nem sokat tudni.

Realme

A Realme esetében a bemutató tárgya a Realme GT 3 lesz, amely valószínűleg a február elején bejelentett Realme GT Neo 5 átdolgozott változata lesz. Valószínűleg lesz néhány eltérés a Kínában leleplezett telefontól, de azt tudjuk, hogy 240 W-os gyorstöltő rendszerrel fog rendelkezni, aminek köszönhetően a telefont tökéletes körülmények között a nulláról 10 perc alatt fel lehet tölteni. Ez lenyűgöző, tekintve, hogy a vállalat az MWC 2022-es konferencián mutatta be a 150W-os töltést, és kevesebb mint egy év alatt 240W-ra emelte a technológiát.

ZTE

A ZTE Nubia márkája február 28-án néhány újdonsággal bővül, és várhatóan a Neovision Glassról is hallani fogunk. Ez a márka első AR okosszemüvege, és a vállalat szerint ez a “legjobb  audio-víziós élményt” kínálja majd. A szemüveg funkcionalitásáról még nem sokat tudunk, de erre szolgál a Nubia nagy leleplezése. A szemüveg mellett a vállalat egy új táblagépet is bemutat, amely Nubia Pad 3D névre hallgat, és várhatóan a február 28-i bemutató során mindent megtudunk róla.

Egyéb bejelentések az MWC 2023-on

Olyan márkák vesznek részt a kiállításon, mint a Samsung, az Oppo, a Huawei és mások, de eddig egyikük sem erősítette meg, hogy új termékeket fognak bemutatni. Így tehát nincs garancia arra, hogy új kütyüket fogunk látni tőlük, tekintve, hogy a legtöbbjük az elmúlt néhány hónapban már piacra dobta újdonságait, de ettől függetlenül láthatunk majd tőlük esetleg néhány meglepetést, amit eddig titokban tartottak.

 

2023.02.24.

Ezeket már olvastad?

+