MojAndroid
(x) hirdetés

A Xiaomi vezérigazgatója, Lei Jun egy interjúban elmondta, hogy a vállalat jövőre vonatkozó ambíciói között szerepel az öt legnagyobb autógyártó közé való bekerülés. Kicsit túl optimistán hangozhat, de a Xiaomi úgy gondolja, hogy minden megvan benne, ami ennek eléréshez szükséges.

Lei Jun elismeri, hogy a Xiaomi Auto körülbelül 6-7 évvel van lemaradva a kínai versenytársakhoz képest, azonban a vállalat nagy szakértelemmel rendelkezik a szoftverek és az általános felhasználói élmény terén, ezért erre támaszkodik a gyors felzárkózás érdekében. Valójában Lei Jun azt mondja, hogy a fejlesztés szoftveres része manapság vitathatatlanul fontosabb.

Tavaly a Xiaomi Auto 439 millió dolláros befektetést vonzott, több mint 2300 K+F alkalmazottat foglalkoztatott, és a cég első autója már a téli teszteken is részt vett, tehát úgy tűnik, hogy a dolgok gyorsan haladnak. Még a vártnál is gyorsabban.

A Xiaomi víziója, hogy zökkenőmentes integrációt kínáljon életünk minden eszközére – okostelefonokra, okosotthonokra és autókra.  A Xiaomi szórakoztató elektronikai cikkek terén elért sikerére építve Lei Jun úgy véli, hogy az új autó marketingje nem lesz nehéz, hiszen világszerte sok üzlet és kiskereskedelmi kapcsolat áll rendelkezésére.

(via)

(x) hirdetés
2023.02.14.

Ezeket már olvastad?

+