MojAndroid
(x) hirdetés

Ahogy a Netflix fogalmaz, mindig is igyekeztek megkönnyíteni az emberek számára a fiókok megosztását olyan funkciókkal, mint a profilok és a multi-streaming. Bár ezek a lehetőségek népszerűnek tűntek, sok felhasználó nem értette, kivel oszthatja meg és kivel nem oszthatja meg adatait. Ma több mint 100 millió háztartás osztja meg fiókját valaki mással. A Netflix szerint ez megakadályozza a céget abban, hogy többet fektessen be saját produkcióiba – írják blogjukon.

Az elmúlt évben a Netflix olyan fejlesztésekkel próbálkozott, amely mindkét felet kielégíti. Elsőként Latin-Amerikában vezették be a fiókok megosztásának korlátozásást, és most, az eredmények összegyűjtése után a Netflix készen áll arra, hogy ezeket az új szabályokat más országokra is kiterjessze. Ide tartozik például Kanada, Új-Zéland, Portugália és Spanyolország is.

A változtatás révén az ügyfelek jobban megérthetik, kivel oszthatják meg bejelentkezési adataikat és kikkel nem. A főbb változások a következők:

  • Válassza ki elsődleges helyét – a Netflix örömmel segít a tartózkodási hely beállításában, hogy az egész háztartás csatlakozhasson
  • Fiók- és eszközhozzáférés kezelése – A tagok a „Fiókkezelés” és az „Eszközök oldalon” keresztül gyors áttekintést kapnak arról, hogy ki férhet hozzá fiókjukhoz.
  • Fiók átvitele – Ha a fiók nem felel meg a megosztási paramétereknek, a felhasználó egyszerűen átviheti a teljes fiókját egy új fiókba. Nem veszíti el nézett filmjeit és sorozatait, de ajánlásait és történetét sem.
  • Nézz útközben – a tagok továbbra is zökkenőmentesen használhatják a személyes eszközöket utazás közben –  a Netflix azt is lehetővé teszi számukra, hogy bejelentkezzenek fiókjukba új eszközökön, például a szállodák tévéjén.
  • További tagság vásárlása – Mostantól új tagot is hozzáadhat normál vagy prémium előfizetéséhez, még akkor is, ha Ön nem családtag. Csak egy plusz helyért kell külön fizetni. Portugáliában 3,99 eurót fizetnek a családi fiók új tagjáért, Spanyolországban pedig 5,99 eurót.

Mikor érhetnek el a változtatások hozzánk is?

Ezek a szabályok a következő napokban lépnek életbe az említett régiókban. A vállalat azt mondta, hogy tiszteletben tartja az ügyfelek azon döntését, hogy a változtatások maitt esetleg másik konkurens platformra váltanak. Mindennek az a célja, hogy javítsa a rendszeresen fizető nézők számát, és a „próbaidőszak” kezdetén nagyon oda fognak figyelni az ügyfelek visszajelzéseire.

A Netflix egyelőre nem közölte, hogy ezeket a módosításokat mikor vezeti be Európa többi országában, de jelezzük, ha már van információnk.

2023.02.10.

Ezeket már olvastad?

+