MojAndroid
(x) hirdetés

Annak idején még külön szettel indította okosotthon vezérlését a Xiaomi, majd később már egyedülálló eszközként, Smart Home Hub néven is megvásárolható lett a központi egység. Eljött viszont az idő a megújulásra, a Xiaomi Smart Home Hub 2 pedig több téren is sokat fejlődött az elődjéhez képest.

Az új készülék kétmagos processzort kapott a stabil működés érdekében, ráadásul a 2,4 mellett az 5 GHz-es hálózatokra is kapcsolódni tud. Külsőleg nem korong, hanem szögletesebb alakot kapott, a hátulján pedig az USB-C port mellett fizikai Ethernet (RJ45) csatlakozóval is ellátták, ha valaki biztosra szeretne menni az internetelérés tekintetében.  Fontos képesség, hogy a Xiaomi Home appban beállított automatizációk internet nélkül is képesek lefutni az új eszköz segítségével. A Hub 2 meglehetősen sok eszközt tud kezelni, egészen pontosan akár 100 Bluetooth vagy akár 100 Zigbee 3 szenzort/kütyüt is irányíthatunk vele.

A Bluetooth 5 chippel felvértezett Smart Home Hub 2 várhatóan pár héten belül elérhető lesz az mStore-ok kínálatában és a webshopban, nagyjából 12-13 000 forintos árra lehet számítani.

 

2023.02.05.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+