MojAndroid
(x) hirdetés

A Wear OS 3 piacra dobásával az egész Wear OS platform lendületet kapott, felélénkítve a fejlesztők érdeklődését az ökoszisztéma iránt.  Amikor a Samsung tavaly augusztusban bemutatta 2022-es összehajtható készülékeit, valamint a Galaxy Watch 5 termékcsaládját, a Google felfedte, hogy egy újratervezett Wear OS Play Áruházon és telefon nélküli Google Maps navigáción dolgozik. Míg az új Play Áruház ezután nemsokkal debütált, az órákon önállóan futó Google Maps eddig nem volt sehol.

A Google bejelentette, hogy mostantól akkor is használhatjuk a Google Térképet navigációhoz az LTE-kapcsolattal rendelkező Wear OS 3 karórákon, ha az nincs telefonhoz csatlakoztatva. A fejlesztés eltér az offline Mapstől, mivel az előbbihez továbbra is aktív internetkapcsolat szükséges. A megoldással a felhasználó aktívn kap navigációs útmutatásokat, amíg az óra LTE-n vagy Wi-Fi-n keresztül csatlakozik az internethez.

A Google támogatási oldala tisztázza, hogy a Térkép-navigáció csak a Wear OS 3 karórákhoz használható. A navigációt közvetlenül az órán indíthatjuk el, vagy automatikusan elindul azon, ha esetleg a telefonunnkat bármilyen okból hátrahagynánk navigálás közben. Ez utóbbihoz azonban engedélyezni kell a tükrözést, és csak akkor működik, ha óránk androidos telefonnal van párosítva.

A Google Maps for Wear OS legújabb kiegészítése hasznos lesz, ha futni vagy lovagolni készülünk, és navigációs útmutatásra van szükségünk, azonban fontos, hogy csak LTE képes órán műküdik.

(via)

2023.01.12.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+