MojAndroid
(x) hirdetés

Amilyen kiforrott lett az Android, annyira nem kiforrott továbbra sem egy dolog: a tartalmak megosztása. Noha alapvető funkciói elég jók a tartalmak vagy fájlok zökkenőmentes átviteléhez egyik alkalmazásból a másikba, nem túl intelligens funkciói és merev felépítése miatt nem túl intuítiv. A Google régóta dolgozik a fejlesztésén, de mivel a funkciót csak egy teljes rendszerfrissítéssel tudja frissíteni, az előrehaladás eddig nem volt túl gyors. Most úgy tűnik, hogy a vállalat fontolgatja a megosztási menü leválasztását a rendszerfrissítésektől, erre pedig először az Android 14-ben lesz lehetősége.

Mishaal Rahman észrevette, hogy a Google kifejlesztette az Android 13-on belüli megosztási lap kísérleti, rejtett másolatát. Ez vizuálisan és funkcionálisan megegyezik a jelenleg létező megosztási lappal, de ezzel ellentétben ez egy fő modul. Ez azt jelenti, hogy le van választva magáról az Androidról, és így frissíthető a Play-szolgáltatásokon keresztül. Bár a Google nem erősítette meg, hogy ezt szándékozik tenni, egyértelmű, hogy ezen dolgozik, mivel így a funkció sokkal gyorsabban lenne frissíthető és javítható.

Mivel a Google nagyobb ellenőrzést tart fenn a Play-szolgáltatásokon keresztül frissíthető rendszerelemek felett, ez az új megközelítés konzisztensebb élményt is jelentene a különböző gyártók telefonjai között. Míg a Google által jóváhagyott összes Android-eszközön a megosztási lapoknak meg kell felelniük bizonyos szabványoknak, a funkcionalitás és a kialakítás nagyon eltérő. Ha a Google a megosztási lapot fővonali modullá alakítja, az valószínűleg azt jelentené, hogy a gyártók kevesebb ellenőrzést gyakorolhatnak a rendszer ezen aspektusa felett, és esetleg csak kisebb tematikus lehetőségeket hagynának maguknak. Ez további előnyökkel járhat, mivel megkönnyíti az ügyfelek számára a telefonok közötti váltást.

A funkció leghamarabbi megjelenése az első fejlesztői vagy béta verziójú Android 14-ben várható.

(via)

2023.01.07.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+