MojAndroid
(x) hirdetés

A Las Vegas-i CES 2023 javában zajlik és már a Google is csatlakozott a bulihoz.. A sokat késleltetett Android Auto újratervezése mellett a cég összefogott a Spotify-al, hogy sokkal könnyebbé tegye az audioeszközök közötti váltást zenehallgatás közben. A Spotify Connect közvetlenül az Android 13 médialejátszóba integrálódik.

A Google bejelentette, hogy a jövőben a médialejátszó jobb felső sarkában található forrásjelző megérintésével csatlakozhatunk bármely kompatibilis Spotify Connect eszközhöz. Ez azt jelenti, hogy telefonunkat egyszerűen Spotify távirányítóvá alakíthatjuk anélkül, hogy magát az alkalmazást kellene megnyitnunk, amikor már hallgatunk egy dalt.

Bár az olyan protokollok, mint a Spotify Connect és a Google Cast már régóta léteznek, használatuk még mindig nehézkes lehet. Általában meg kell nyitni azt az alkalmazást, amellyel elindítottuk a lejátszást, hogy hozzáférjünk a vezérlőkhöz, amelyek lehetővé teszik, hogy másik hangszóróra váltsunk, vagy módosítsuk a beállításokat. Az Android 13 megváltoztatja ezt az új médialejátszóval, amely lehetővé teszi az alkalmazások számára, hogy dinamikusan hozzáadhassanak olyan eszközöket, amelyekhez csatlakozhatnak. Az első nagy, harmadik féltől származó alkalmazás, amely ezt kihasználja, a Spotify és a Spotify Connect.

A Google szeretne egy lépéssel tovább menni, és a Spotify-val együttműködve dinamikus értesítéseket küld, amelyek azt javasolják, hogy csatlakozzunk egy másik eszközhöz. Ezek az üzenetek megkérdezik, hogy szeretne-e csatlakozni pl. egy fejhallgatóhoz, autóhoz vagy otthoni sztereó rendszerhez, attól függően, hogy mely eszközök vannak a közelben. Ez a funkció a YouTube Music szolgáltatásban is megjelenik majd.

Ez a funkció a Wi-Fi, a Bluetooth és (ha az eszközön van) az ultraszéles sáv (UWB) használatával működik. Ezek a technológiák együttesen azonosítják, hogy mely hangszórók vannak a legközelebb, és melyek a legmegfelelőbbek a lejátszáshoz egy adott pillanatban. Létezik olyan kontextus-tudatosság is, amely elemzi, hogyan használjuk eszközünket, és mely eszközökhöz szeretnénk a legvalószínűbben csatlakozni.

A Google azt állítja, hogy szorosan együttműködik a Spotify-val a bemutatott Connect-funkciók engedélyezése érdekében, így még eltarthat egy ideig, amíg megjelennek.

(via)

2023.01.06.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+