MojAndroid
(x) hirdetés

A CES sajtókonferencián a Samsung bejelentette legújabb okosotthon-innovációját, a SmartThings Stationt – az első olyan termékét, amely már a kezdetektől fogva beépített Matter-támogatással érkezik. Ez kényelmes és újfajta módja annak, hogy otthonunkban átéljük a valódi SmartThings-élményeket, valamint segíthet a csatlakoztatott eszközökkel való interakció megkönnyítésében. A SmartThings Station a Samsung vezeték nélküli töltőjét okosotthon-központtá változtatja, amely egyetlen gombnyomással zökkenőmentesen átalakíthatja otthonunk állapotát.

Az összekapcsolt élményeket új partnerségek, például a Philips Hue-val való további együttműködés bejelentésével emeli a vállalat. Jasper Vervoort, a Philips Hue vezető alelnöke és ügyvezetője a Samsung televíziók tartalmának a Philips Hue világítással való szinkronizálásának új módjáról beszélt a Philips Hue Sync TV alkalmazáson keresztül, amely az alkalmazásboltból tölthető le az egyes Samsung TV-kre. Ez az első olyan megoldás, amely további hardver nélkül szinkronizálja a világítást és a Samsung TV-k tartalmát.

Mivel minden eddiginél több eszköz csatlakoztatható egymáshoz, az összekapcsolt ökoszisztémák esetében kiemelten fontos a biztonság és a fejlett adatvédelmi funkciók. A vállalat hamarosan elérhető, új Samsung Knox Matrix megoldása kényelmesen és biztonságosan szinkronizálja a hitelesítő adatokat az eszközök között, miközben az érzékeny információkat a privát blokklánc-technológiának köszönhetően, többszintű kölcsönös felügyelettel védi.

Az összekapcsolt ökoszisztémák előnyei a munkahelyi ingázás során is megmutatkoznak. Marcus Futterlieb, a Harman munkatársa bemutatta a Samsung és a Harman közös terveit, amelyekben az intelligens megoldásoknak és a személyre szabhatóság előnyeinek köszönhetően az utastérben tapasztalható kényelmi megoldásokat részletezik. Az együttműködés egyik legfontosabb eredménye a Harman Ready Care szolgáltatás. A megoldás gépi tanulási algoritmus segítségével gyűjti és dolgozza fel az autó által mért, annak vezetőjével kapcsolatos, fáradtságra és esetleges figyelmetlenségre vonatkozó adatokat. Ennek megfelelően különféle, személyre szabott javaslatokat tesz a kockázatok csökkentése, a sofőr jóléte és az utasok biztonsága érdekében.

2023.01.05.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+