MojAndroid
(x) hirdetés

Az Apple kiterjeszti önkiszolgáló javítási programját Európára, így a felhasználók hozzáférhetnek az eredeti alkatrészekhez, szerszámokhoz és hivatalos kézikönyvekhez bizonyos iPhone és MacBook készülékekhez. A szolgáltatás jelenleg Belgiumban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Lengyelországban, Spanyolországban, Svédországban és az Egyesült Királyságban működik, és lehetővé teszi az ezekben a régiókban élő felhasználók számára saját eszközeik javítását.

A szervízelhető eszközök közé tartozik az iPhone 12 és iPhone 13 sorozat, valamint az iPhone SE (2022). Macbook esetében az M1-es chippel felszerelt gépek támogatottak, az M2-es gépek egyelőre nem.

Az alkatrészek ára Németországban az iPhone 13 esetében, 77 eurótól 330-ig euróig terjedhet, attól függően, hogy akkumulátort, vagy kijelzőt szeretnénk cserélni. Ugyanezekért a csomagokért Angliában 70 GBP-t, illetve 282 GBP-t fizethetünk.

A MacBook Pro 14 kijelző- és fedélszögérzékelője 734 euróba kerül Németországban, míg a belépő szintű modell alaplapja 16 GB RAM-mal és 512 GB tárhellyel 959 euróba kerül. Ugyanezek a komponensek 650 GBP és 850 GBP áron vannak feltüntetve az Egyesült Királyságban. A kölcsönözhető szerszámkészlet 59,95 €/54,90 GBP 7 napra, amelyet visszakapunk, ha időben visszavisszük azokat.

Az Apple ezenkívül utólagos jóváírást is  igér, amennyiben valaki visszaküldi a cserélt alkatrészt. Nemrég a Samsung is bejelentette, hogy előre lép az otthoni szervízelés tekintetében, és egy a folyamatot segítő alkalmazáson dolgozik.

(via)

2022.12.07.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+