MojAndroid
(x) hirdetés

Az alábbi cikket teljes terjedelmében, a nemrég publikált OpenAI mesterséges intelligencia írta, az alábbi kérdésre:

Kérlek írj egy újságcikket, amiben bemutatod az olvasóknak az android és iOS közti különbségeket

Az android és iOS a legnépszerűbb mobiloperációs rendszerek a világon. Míg az android a Google által fejlesztett rendszer, az iOS pedig az Apple terméke. Bár a két rendszer nagyon hasonló, mégis vannak különbségeik, amelyekről érdemes tudni.

Az egyik legfontosabb különbség az android és iOS között a felhasználói felület. Az android rendszer esetében a felhasználók szabadon módosíthatják a telefonjuk megjelenését, beállíthatják a saját elképzeléseiknek megfelelő háttérképet, ikonokat stb. Az iOS esetében viszont az Apple szigorú szabályai miatt a felhasználók csak a rendszer által előre meghatározott beállításokat változtathatják meg.

Másik fontos különbség, hogy az android rendszer esetében sokkal több különböző gyártó készít telefonokat, míg az iOS esetében csak az Apple termékeit használhatjuk. Ennek következtében az android rendszer esetében sokkal több választék áll rendelkezésünkre, ha telefont szeretnénk vásárolni, míg az iOS esetében csak az Apple termékeit tudjuk használni.

A harmadik nagy különbség az android és iOS között az, hogy az android rendszer esetében sokkal több alkalmazás érhető el a Google Play áruházból, míg az iOS esetében csak az Apple App Store-ból tudunk alkalmazásokat letölteni. Az android rendszer esetében ezért sokkal több lehetőség áll rendelkezésünkre, ha alkalmazásokat szeretnénk használni, míg az iOS esetében az alkalmazások kiválasztása szűkebb.

Végül, de nem utolsósorban az android és iOS között az a különbség, hogy az android rendszer esetében sokkal könnyebben lehet bővíteni a telefonunk tárhelyét, míg az iOS esetében erre nincs lehetőségünk.

Eddig hát az AI cikke, amely egyébként saját magát így mutatja be:

A chatGPT egy új, nagyméretű nyelvmodell, amit az OpenAI fejlesztett ki. A modell képes beszélgetni az emberekkel, úgy tűnve, mintha egy valós személy lenne. A chatGPT különlegesen képes megérteni a kérdéseket és válaszolni rájuk, emellett pedig képes új témákról beszélni és értelmes mondatokat készíteni.

Az OpenAI egy kutatóintézet, amely főleg a gépi tanulás területén dolgozik. A chatGPT a cég legújabb fejlesztése, amelyben a nyelvmodellek legújabb technológiáit használták fel. A modell képes úgy működni, hogy megértsen egy beszélgetés kontextusát, és ez alapján adja meg a választ.

A chatGPT használata nagyon egyszerű: elég csak beírni egy kérdést, és a modell azonnal válaszol. A modell képes beszélni szinte bármilyen témáról, így bármilyen kérdést tehetsz fel neki. Például ha kérdezed, hogy “Mi a kedvenc színed?”, a chatGPT azt fogja mondani, hogy “Nincs kedvenc színe”.

A chatGPT jelenleg még fejlesztés alatt áll, de az OpenAI biztos benne, hogy hamarosan elérhető lesz a nagyközönség számára is. Addig is, az OpenAI folyamatosan dolgozik a modell továbbfejlesztésén, hogy még intelligensebbé tegye azt. A chatGPT tehát egy izgalmas új fejlesztés a gépi tanulás területén, amely sok új lehetőséget rejt magában.

Aki szeretne beszélgetni vele, és szinte bármire rákérdezni, az egy gyors regisztráció után itt érheti el a rendszert.

2022.12.06.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+