MojAndroid
(x) hirdetés

Az Apple számos beszállítóval együttműködve több millió darab iPhone-t, iPadet és egyéb terméket gyárt. Ami a kijelzőket illeti, már egy ideje a cég Samsung OLED kijelzőket használ az iPhone-hoz. A The Elec legutóbbi jelentése szerint az év végére az Apple által az iPhone 14 modellekhez használt OLED panelek 70%-át a Samsung Display teszi majd ki.

A Samsung a legnagyobb beszállító

A jelentés megemlíti, hogy az Apple több mint 120 millió OLED panelt rendelt az iPhone 14 termékcsaládhoz. Ebből a Samsung várhatóan 80 millió OLED-kijelzőt szállít az Apple-nek. Az Apple további OLED panelszállítói közé tartozik az LG Display és a BOE, amelyek várhatóan 20 millió, illetve hatmillió darabot fognak szállítani.

A Samsung egyértelmű előnyben van versenytársaival szemben. Míg az LG csak LTPS-kijelzőket biztosít az iPhone 14-hez, és LTPO-t az iPhone 14 Pro Max-hoz, a BOE csak a hagyományos iPhone 14-hez biztosít LTPS-kijelzőket, a Samsung viszont minden iPhone 14-modellhez szállít paneleket.

Az Elec azt is megemlíti, hogy a Samsung által szállított 80 millió darabból legalább 60 milliót a csúcskategóriás iPhone 14 Pro és 14 Pro Max modellekre szánnak. A fő ok, amiért a Samsung az Apple vezető OLED-kijelző-szállítója, az az, hogy más vállalatok, például az LG gyártási problémákkal szembesültek.

Hamarosan több OLED iPhone is megjelenhet

Annak ellenére, hogy az Apple nemrég adta ki az iPhone 14-et, a vállalat már dolgozik okostelefonjának következő generációján – amely várhatóan szintén OLED-kijelzőket használ majd. A legfrissebb jelentések ráadásul azt is felfedték, hogy az Apple 2024-ben új iPhone SE bemutatását tervezi, amely az új dizájn mellett 6,1 hüvelykes OLED kijelzőt is kaphat majd.

(via)

2022.11.25.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+