MojAndroid
(x) hirdetés

A takarékoskodásban, költségmenedzsmentben segítő Koin több nem várt nehézséggel is küzdött, ezért lehetetlenné vált a további ingyenes fenntartása.

Kevesebb mint egy hónap múlva, december 8-án bezár a Koin, az egyik legrégebbi magyar fintech startup. Az adatait mindenki exportálhatja még egy hónapig, de utána törlik azokat.

A költségmenedzsmentben utazó szolgáltatás a költéseinkből grafikonokat és statisztikákat generált, ezzel pedig megjelentette azt is, hol lehet lefaragni a költési szokásainkból. Sajnos a cégnek bevallottan megoldhatatlan nehézséget okozott, hogy egyszerre akartak önfenntartó és ingyenes szolgáltatást, miközben a magyar szabályozás is nehezítette az életüket.

Egy hosszú út végére értünk, a Koin szolgáltatását 2022. december 8-án le fogjuk állítani.

Éveken keresztül dolgoztunk azért, hogy segítsünk az emberek pénzügyeit átláthatóbbá tenni. Eleinte csak kézzel vezetett kiadásokat lehetett rögzíteni, később a Magyar Nemzeti Bank engedélyének megszerzésével és rengeteg fejlesztés eredményeként már a bankszámlák is szinkronizálhatóakká váltak.

Mindeközben folyamatosan kerestük a lehetőségét annak, hogy a Koin-t pénzügyileg önfenntartóvá tegyük úgy, hogy az alkalmazás ingyenes maradhasson a felhasználók számára. Sajnos az erre irányuló kisérleteink nem jártak sikerrel.

Nem akarjuk a felelősségünket csökkenteni, de a pénzügyi intézetekre vonatkozó előírásoknak való megfelelés (PSD2) nehézsége, a banki kapcsolódások minősége illetve a piaci szereplők nyitottságának korlátai miatt nagyobb nehézségekkel néztünk szembe, mint ahogyan azt előzetesen vártuk.

A Koinban lévő adataidat a Beállítások menüpontból az Exportálás funkció segítségével 2022. december 8-ig lementheted excel vagy sima szöveges formátumban. 2022. december 8. éjfélkor a szolgáltatást leállítjuk és ezzel elérhetetlenné válik a Koin, majd minden tárolt felhasználói adatot törlünk. A megadott határidő után már nem lesz lehetőséged a felhasználói fiókodhoz hozzáférni!

Ezúton szeretnénk megköszönni, hogy felhasználóként igénybe vetted a szolgáltatásunkat. Reméljük, hogy az elmúlt időszakban hozzájárulhattunk ahhoz, hogy pénzügyeidet kényelmesebben követhesd nyomon.

– áll a KOIN által kiadott közleményben.

(via)

(x) hirdetés
2022.11.21.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+