MojAndroid
(x) hirdetés

Az év elején a Google bemutatott egy fantasztikus új felhasználói felületet az Android Auto számára. Többoszlopos és adaptív felhasználói felülettel rendelkezik, amely jelentős mértékben javítja a használhatóságot. A frissítés megjelenését 2022 nyarára ígérte a Google, most a cég végre elkezdte a bevezetést, azonban van egy bökkenő.

Ezek az újdonságok

Ahogy korábban említettük, az Android Auto új verziója adaptív felhasználói felülettel rendelkezik, amely több oszlopot tartalmaz. A felhasználói felület letisztultabb, gazdagabb és könnyebben használható. Minden típusú képernyőhöz alkalmazkodik – álló, fekvő és ultraszéles –, mivel osztott képernyős felhasználói felületet használ, amely több widgetet jelenít meg a képernyő mérete és képaránya alapján.

Az Android Auto új verziója közelebb hozza a térképeket a vezetőhöz, hogy az autómodelltől függően jobban elérhető legyen. A multimédiás lejátszókártya dinamikusan zsugorodik vagy növekszik és lehetőség van a térképek teljes képernyős nézetben való megnyitására is. Az alkalmazásdokkoló mostantól állandó, és egyszerűbb módot kínál az alkalmazások közötti váltásra, hasonlóan az Android 12L tálcájához.

A teljes felhasználói felület a Google új Material You tervezési nyelvét használja. Az állapotikonok és értesítések mostantól egyetlen helyen vannak csoportosítva, és az óraterület megérintésével érhetők el. A Google Asszisztens zenei és médiaajánlatai egyetlen mozdulattal elérhetők.

Az új felület csak béta verzióban érhető el, azonban a béta regisztrációs korlát jelenleg megtelt, így aki nem szerepelt eddig ezen a listán, nem fogja tudni telepíteni a frissítést. Egyelőre a Google azt sem árulta el, hogy mikor tervezi publikálni a felületet a nagyközönség számára.

(via)

2022.11.14.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+