MojAndroid
(x) hirdetés

Az okostelefonok piacán egyre nagyobb teret hódítanak az összehajtható kijelzők, de van egy kapcsolódó technológia – a nyújtható kijelzők – amely most kialakulóban van. Az LG Display bemutatott egy 12″-os panelt, amely 14″-re nyújtható, és 12″-ra visszaengedhető anélkül, hogy megsérülne.

Ez a fajta hajlított, rugalmas kijelző (vagy „szabad formájú” kijelző, ahogy LG nevezi) akár ruházatban vagy bútorokban is használható lenne, hiszen könnyen alkalmazkodik a bonyolult formákhoz, és a nyújthatósága kényelmesebbé teheti az esetleges viselését is.

Az LG Display számos iparágban tervezi a felhasználást, ideértve a „divatot, a hordható eszközöket, a mobilitást és a játékot”, valamint akár az autó- és repülőgépiparban is helyet kaphat a megoldás.

A kijelző meglehetősen jó minőségű ami a prototípuspaneleket illeti – 100 ppi-nél a pixelsűrűsége hasonló egy 40 hüvelykes 4K TV-hez, és teljes színű RGB képességekkel rendelkezik.

A kijelző olyan speciális szilícium hordozóra épül, amelyet kontaktlencsékhez is használnak. Mikro-LED-eket tartalmaz (40 µm-nél kisebb), amelyek S-alakú rugók segítségével vannak összekötve egyenes vezetékek helyett, így 20%-kal megnyúlhatnak anélkül, hogy eltörnének.Korábban láthattunk már nyújtható kijelző prototípusokat – például a Royole-tól. A Royole megoldása 30%-ot tudott nyújtani, és a cég szerint a technológia elérheti a 120 ppi-t is, de a demóegység egy kicsi, 2,7 hüvelykes panel volt, 96 x 60 képpont felbontással, így most az LG úttörő lehet ebben a szegmensben.

(via)

2022.11.09.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+