MojAndroid
(x) hirdetés

A HONOR X8 még nyáron járt nálunk, ezt a cikket viszont csak most tudtuk nektek elhozni. Az X8 okostelefon árához képest csúcsminőségű specifikációkkal rendelkezik, kapunk például Quad kamerát, 90 Hz-es képernyőt, és egy olyan egyedi megoldást, amellyel plusz memóriához juthatunk, amennyiben a fizikai éppen nem lenne elég.

A telefont kézbe véve az előlapon egy 16 MP-es lyuk szelfikamerát találhatunk, jobb szélen pedig a hangerőszabályzó gombja helyezkedik el, közvetlenül alatta pedig az ujjlenyomat-olvasóként is működő bekapcsológomb. A készülék bal szélen találhatjuk a dupla SIM nyílást. A telefont USB C-vel tölthetjük és lent található még egy 3.5mm-es jack csatlakozó is.

A HONOR X8 hátulján négy lencsés kamera található, amely egy fő 64 MP-es objektívet, egy 5 MP-es nagylátószögű objektívet, egy 2 MP-es makró objektívet és egy 2 MP-es mélységérzékelőt tartalmaz. Szuper éjszakai módot is kapunk, amit a jobb fotózás érdekében használhatunk gyenge fényviszonyok mellett. A HONOR X8 akkumulátorának névleges kapacitása 4000 mAh, amely támogatja a 22,5 wattos gyorstöltést. Ha az akkumulátorról beszélünk, akkor elég annyit megemlíteni, hogy tesztünk alkalmával egész napos használat után sem sikerült a telefont 20-30%-nál jobban lemeríteni.

A HONOR X8 Android-alapú HONOR’s MAGIC UI 4.2-n fut, és természetesen minden Google Play szolgáltatás elérhető.

Beszéljünk a teljesítményről, a HONOR X8-at a Qualcomm Snapdragon 680 processzora hajtja, 6 GB RAM-mal párosítva, amelyet további 2GB RAM-al egészíthet ki a rendszer a HONOR RAM TURBO technológiának köszönhetően. Tárhely tekintetében 128 GB helyet kapunk.

A HONOR RAM TURBO egy olyan technológia, amely a flash memória egy kis részét RAM-ba helyezi át, ami azt jelenti, hogy a 6 GB RAM 8 GB RAM-ra növelhető. A HONOR saját fejlesztésű tömörítési technológiájának segítségével a 2 GB-os virtuális RAM tényleges teljesítménye a teszteredmények szerint eléri a 6 GB-ot. A HONOR RAM Turbo kibővíti a RAM-tárhelyet azáltal, hogy tömöríti a háttéralkalmazásokat, és lehetővé teszi a HONOR X8 számára, hogy egyidejűleg több alkalmazást nyisson meg a hatékonyság csökkenése nélkül. Zökkenőmentesebb felhasználói élményt kínál, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén végezhessék feladataikat.  A HONOR RAM TURBO technológiának köszönhetően akár több tíz különböző alkalmazás futhat egyidejűleg a háttérben, így a HONOR X8 a legjobb RAM turbó okostelefon a mai napig a piacon.

A HONOR X8 három különböző színben kapható: titán ezüst, éjfekete és óceánkék.

Ha megfizethető telefont keresünk, akkor a HONOR X8 jó választás lehet, hiszen már 100 ezer forint alatt haza vihetjük, és ennyi pénzért ilyen tudást máshol nem igen találhatunk.

2022.11.04.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+