MojAndroid
(x) hirdetés

A HONOR az idei IFA-n mutatta be a HONOR 70-et, amit akkor a szakmai közönség rögtön a legígéretesebb terméknek titulált. Megnéztük, hogy valóban így van-e, és mire számíthat a fő célközönség: a közösségi világban élő fiatalok.

Ha valaki stílusos mobiltelefont keres, akkor lehet, hogy már belebotlott a Honor 70-be: még a kevésbé látványos zöld és fekete változatok is üveghatású hátlappal (ami persze műanyag) és szokatlan kameramodullal rendelkeznek, ráadásul a hátlapon játékos módon törik meg a fény, amely így mindig ragyogó hatást kelt, igazán egyedivé téve a készüléket. Kézbe véve is az a benyomás az embernek, hogy egy korrektül átgondolt és megtervezett telefon a HONOR 70.

Mint ismert, a Huawei leányvállalataként a Honor néhány évig nem használhatta a Google Services szolgáltatásait, mostanra a gyártó teljesen független cégként visszatért, így a felhasználók újra tetszés szerint telepíthetik a Google alkalmazásokat az okostelefonra, bár a Honor alapértelmezés szerint sok területen saját alkalmazásokat használ: például van egy dedikált telefon- és naptáralkalmazás is. Bár ez volt az első HONOR készülék, amely a MAGIC UI 6.1-es felületét kapta meg Android 12-vel, kérdés lehet, hogy milyen gyakran fog frissítéseket kapni, ugyanis ismerjük el, a HONOR nem kapkod, ha rendszer frissítésekről van szó.

A HONOR 70 kivételes dupla hátlapi kamerával van felszerelve, ami egy 54MP-es IMX800 szuper érzékelős fő kamerával, a zászlóshajó 1/1,49”-es IMX800 Image Sensorral és egy 50MP-es ultraszéles látószögű és fő makrókamerával biztosít kimagasló képminőséget, a fotókat pedig szoftveresen tovább javítva gyenge fényviszonyok mellett is nagyon jó fotók készülhetnek. Normál fényviszonyok között néha hiányzik a részletek élessége, de a kamera összességében itt is meggyőző. És ez fontos is, hiszen a HONOR nem titkolt célja, hogy ezzel a telefonnal azokat a fiatalokat szólítsa meg, akiknek fontos az online jelenlét. Az elkészült műveket120 Hz-es HDR10+ támogatású OLED panelen nézhetjük meg, amely 6,67 hüvelykes, területén 1080 x 2400 pixellel és 395 ppi-is képpontsűrűséggel.

A telefont egyébként a Qualcomm Snapdragon 778G Plus 5G hajtja meg, és támogatja a GPU Turbo X és OS Turbo X funkciókat a reszponzív élményért a komoly erőforrást igénylő feladatoknál is, beleértve a videóvágást, ami a folyton mozgásban lévő vloggerek számára elengedhetetlen lehet. A telefon egyébként 128 vagy 256GB háttértárral érkezik, az akksi pedig 4800 mAh-es, amelyet 66W-al tölthetünk és akár 2 napos üzemidőt is elérhetünk, ami remek.

Összeségében a telefon jó választás lehet, hiszen a fotós és videós teljesítménye valóban kiemelkedő, azonban valahogy a készülék piaci pozícionálása mégis kérdéseket vethet fel: kiket is szeretne elérni a HONOR ezzel a telefonnal? Mert ha valóban a fiatalokra pályázik, akkor talán érdemes lenne az árazáson finomítani, a 200 ezer forint körüli összegért ugyanis bőven vannak jobb ajánlatok.

Köszönjük a telefont a HONOR Magyaroszágnak!

2022.10.27.

Ezeket már olvastad?

+