MojAndroid
(x) hirdetés

Az Android 13 augusztusi megjelenése után a Google tegnap bemutatta a Go-t, amelyet kifejezetten az alsó kategóriás telefonokra terveztek.

A Go kiadás koncepciója idestova már öt éves, és jelenleg több mint 250 millió aktív eszköz van, alacsony kategóriás SoC-vel, korlátozott RAM-mal és tárolókapacitásokkal, amelyeken Android Go fut.

Az Android 13 (Go kiadás) a megbízhatóságra, a használhatóságra és a testreszabásra összpontosít. A Google Play rendszerfrissítések is elérhetőek ettől a kiadástól kezdve, lehetővé téve a telefonok számára, hogy fontos szoftverfrissítéseket kapjanak a nagyobb Android-kiadásokon kívül.

A Google Discover hírcsatornája, amely Androidon a bal szélső kezdőképernyő bal oldalán található számos skinben, most debütál a Go kiadású eszközökön. Szintén megjelenik a Material You tervezési nyelv, amely eddig csak nem Go kiadású Android-eszközökre korlátozódott.

Ezenkívül az Android 13-ban bevezetett néhány kulcsfontosságú funkció a Go kiadásba is bekerül, például az értesítési engedélyek és az alkalmazások nyelvi beállításai. A Google szerint az Android 13 Go rendszert futtató új eszközök 2023-ban érkeznek meg.

(via)

2022.10.20.

Ezeket már olvastad?

+