MojAndroid
(x) hirdetés

A „következő hetekben” esedékes frissítéseknek köszönhetően a Samsung telefonok és táblagépek tulajdonosai automatikusan importálhatnak Matter-alapú okosotthon-kiegészítőket a Google Home alkalmazásból a SmartThingsbe, és fordítva is – jelentette be szerdán a Samsung. A koreai óriás azt nem részletezte, hogy ezek a frissítések hogyan lesznek elérhetők, és hogy mely eszközök lesznek kompatibilisek.

Az alkalmazás használatakor  a felhasználóknak automatikusan importálniuk kell a másikban először beállított Matter-kiegészítőket. A felhasználók számára az lesz az előny, hogy könnyedén beállíthatják és irányíthatják okosotthonukat bármelyik platformon, valamint több hangasszisztens támogatását is jelenti, beleértve a Google Asszisztenst és a Samsung Bixby-jét.

A Samsung szerint ez a Matter szabvány „több adminisztrátoros” funkcióira épít. A Matter azoknak, akik nem ismerik, egy újonnan elindított hálózati protokoll, amelynek célja az intelligens otthonok súrlódásainak csökkentése azáltal, hogy lehetővé teszi a kompatibilis kiegészítők működését az összes főbb platformon, beleértve az Amazon Alexát és az Apple HomeKit-et is. A mai napig a termékgyártóknak egyedi platformokra kellett fejleszteniük, ami megtörte a piacot.

Egyelőre egyetlen kiegészítő sem használja aktívan a Mattert, de az olyan cégek, mint az Amazon, az Eve és a Google, megígérték, hogy frissítik a meglévő termékeket és támogatják azokat a jövőben. A frissítések közül legalább néhány valószínűleg 2022 végére elkészül, bár a platformalkalmazásokat a Matterhez is frissíteni kell.

2022.10.13.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+