MojAndroid
(x) hirdetés

Aki szeret mobilon játszani és esetleg Pixel 6-os telefonnal rendelkezik, az már találkozhatott a Game Dashboard-al, azaz a játékirányítópulttal.

A funkciót a Google még az Android 12-ben vezette be, és leginkább a gamerek kedvében szeretett volna járni vele: a különálló felületen nyomonkövethetjük az fps értékeket, egyszeűen készíthetünk screenshotokat és rögzíthetjük a játékmenetet is amit aztán közvetlünl a Youtube-ra is streamelhetünk.

Most úgy tűnik, hogy a Google különösebb hírverés nélkül más eszközökre is elérhetővé teszi ezt a funkciót. Az Esper szerkesztője, Mishaal Rahman szerint a funkció a SystemUIGoogle-hoz volt kapcsolva a Pixel 6 és Pixel 6 Pro telefonokon., azonban a Google most azon dolgozik, hogy közvetlenül a Play Service-hez kapcsolja azt. Mivel az Android 13-ban már a teljes vezérlőpult ehhez kapcsolódik, ezért elvileg itt megnyílt az út a Google számára, hogy ezt a gamer funkciót is ide integrálja, ezzel pedig számos eszközre elérhetővé téve azt.

Rahman szerint a Pixel 4 és 5 sorozat tulajdonosai már meg is kapták a funkciót, de bárki könnyen ellenőrizheti, hogy neki is kedveskedett-e már vele a Google. Ehhez nem kell mást tenni, mint belépni a Beállítások -> Google szekcióba, és ha a listában mejelenik a Game Dashboard, már használhatjuk is azt.

Arról nincs szó, hogy a funkció továbbra is csak Pixel specifikus maradna, így elviekben bárki számára elérhető lesz.

(via)

2022.09.26.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+