MojAndroid
(x) hirdetés

Feltörték a Revolutot, melynek következményeként mintegy 50 ezer felhasználó adatai kerülhettek illetéktelen kezekbe — írja a Bleeping Computer alapján a 24.hu

A támadás nagyjából egy hete történhetett, amelyet a rendkívül hatékony, és egyre népszerűbb social engineering módszerrel hajtottak végre. A cég közleménye szerint az incidenst már jelentették a litván kibervédelmi hatóságnak. Hozzátették: a támadásban résztvevők csak rövid ideig férhettek hozzá mintegy 50 150 ügyfelük adatához – ez nagyjából 0,16 százaléka a teljes, 20 milliós felhasználói körnek.

Az Európai Gazdasági Térségből 20 687 személy adatait érintette a támadás.

a támadók potenciálisan olyan adatokhoz férhettek hozzá, mint az e-mail címek, teljes nevek, postai címek, telefonszámok, bankkártya-, és számlaadatok. A Revolut azonban az érintett ügyfeleinek kiküldött levelében azt írta, kártyaadatokhoz, PIN-kódokhoz vagy jelszavakhoz egyik esetben sem fértek hozzá.

A vállalat gyorsan reagált a behatolásra, nagyjából két óra alatt elszigetelte a támadókat és ígéretet tettek, hogy a jövőben külön csapattal fogják védeni a kényes felhasználói adatokat.

(via)

(x) hirdetés
2022.09.21.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+