MojAndroid
(x) hirdetés

Nem támogatott státuszba kerültek a Huawei mobilkészülékei és tabletjei az HBO Maxnál, így a jövőben ezen készülékek tulajdonosai nem tudják majd letölteni és frissíteni sem az applikációt – számolt be a HWSW alapján a Media1.hu

A streamingszolgáltató minderről tegnap értesítette az érintetteket, és az HBO Max magyar sajtókapcsolati munkatársa is megerősítette az információt. Az alábbi, konkrétumok nélküli szöveget küldték ki a felhasználóknak:

Az HBO Max app a továbbiakban nem lesz elérhető a Huawei telefonokon és táblagépeken. Ez azt jelenti, hogy nem lehet frissíteni vagy újrainstallálni az HBO Maxot ezeken az eszközökön

A cég a levelében még a támogatott készülékeket listázó oldalára irányítja a felhasználókat, ahol az androidos eszközökre vonatkozó résznél azt írják, hogy a Huawei okostelefonok és tabletek már nem támogatottak.

A döntés mögött feltételezhetően az áll, hogy a Huawei nem kapta meg a legújabb DRM licenszét, így nem használhatja azt, így viszont a jövőben más platformok is eltűnhetnek a kínai gyártó készülékeiről, mivel a DRM kodek nélkülözhetetlen a webes tartalmak lejátszásához.

(via)

(x) hirdetés
2022.09.20.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+