MojAndroid
(x) hirdetés

Szeptember 7-én az Apple bemutatta az iPhone 14 Pro-t és a Pro Max-ot, amelyek a notch-ot váltva egy új Dynamic Island névre keresztelt megoldással rendelkeznek. Felmerült, hogy az Apple a Huaweitől nyúlta a megoldást.

Nézzük meg, mi is valójában a Dynamic Island.

Az Apple egy új arcazonosító modullal kihagyta az eddigi modelleken szereplő notch-ot A kijelzőnek ez a része egy tabletta alakú és egyetlen lyukkal rendelkezik, amely az arcazonosító érzékelők és egy szelfi kamera elhelyezésére szolgál, az egész egység egy pirula alakú elemben helyezkedik el. Az Apple szokás szerint megmutatta, hogy milyen kreatív, ugyanis ezt a teret szoftveresen is kihasználja: értesítéseket és más fontos információkat tud itt megjeleníteni a rendszer, látványos animációval társítva.

Az Apple ellophatta a dinamikus sziget funkciót a Huaweitől?

2018. december 26-án a Huawei piacra dobta a Honor View20 (Honor V20) okostelefont, ez volt a vállalat első telefonja (és a piaci egyik első telefonja is) amely ilyen képernyő kialakítással érkezett. A Honor megoldása hívás közben mutatta a hívás időtartamát, valamint szelfi fotózáskor is a felhasználó segítségére volt a megoldás. Nyilván a Huawei/Honor akkori megoldássa közel sem volt annyira kiforrott, mint most az Apple Dynamic Island-je, de egyértelműnek látszik: az Apple nem saját és nem egyedi megoldással rukkolt elő, hanem kopintott.

Nem ez az egyetlen probléma az új iPhoneokkal. A megjelenés után kiderült, hogy a műholdas telefonhívásban sem ők, hanem a Huawei lettek az elsők, az iPhone 14 Plus pedig nem kell senkinek.

(via)

 

2022.09.19.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+