MojAndroid
(x) hirdetés

A Google Maps bevezeti a környezetbarát útvonal tervezési lehetőséget  az Egyesült Királyságban és közel 40 másik európai országban. A funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az „üzemanyag-hatékonyságot” preferenciaként állítsák be telefonjuk Térkép alkalmazásában.

A Google Térkép általában több útvonallehetőséget jelenít meg egy felhasználó számára, gyakran automatikusan kiválasztva a leggyorsabbat, azonban a környezetbarát módban a felhasználók módosíthatják alapértelmezett beállításaikat, hogy helyette automatikusan a leghatékonyabb üzemanyagot javasolják. A funkció használatához a felhasználóknak meg kell nyitniuk az „Útvonalbeállítások” menüt az alkalmazásban, ki kell választaniuk az „Üzemanyag-hatékony útvonalak előnyben részesítése”, majd a motortípust. Ez azért fontos, mert a különböző típusú autók különböző körülmények között jobban teljesítenek. A dízelmotor hatékonyabb lehet nagyobb sebességnél, míg az elektromos autó jobban teljesít a stop-and-start városi forgalomban.

A Térkép továbbra is ugyanazokat az útvonallehetőségeket jeleníti meg, de az előnyben részesített választás – kékkel kiemelve – az lesz, amelyik a legjobb üzemanyag-hatékonyságot kínálja, még ha nem is a legrövidebb utazási időt.

A funkció 2021 óta érhető el az Egyesült Államokban és Kanadában, ahol a vállalat szerint mintegy félmillió tonna szén-dioxid-kibocsátást takarítottak meg a felhasználók. Rubén Lozano-Aguilera, a Google Maps termékmenedzsere egy blogbejegyzésében azt mondta, hogy ez „egyenértékű azzal, mintha 100 000 üzemanyag-alapú autót távolítottunk volna el az útról”.

A vállalat azt állítja, hogy a környezetbarát mód része annak a szélesebb körű törekvésnek, amely segíti a felhasználókat a fenntarthatóbb életben.

2022.09.09.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+