MojAndroid
(x) hirdetés

Még a múlt hónapban szivárogtak ki információk a Huami legújabb okosóra generációjával kapcsolatban. A találgatásnak viszont vége, hiszen hivatalosan is bemutatkozott az Amazfit GTR 4 és GTS 4 páros, ami egymástól eltérő dizájnt, kijelzőt és akkumulátort kapott.

Az Amazfit GTR 4 az elődjeihez hasonlóan kör alakú, 1,43″-es AMOLED kijelzővel bír, méghozzá 466 x 466 pixeles felbontással és karcálló, edzett üveggel, ami elvileg az ujjlenyomatokat is taszítja.

A GTS 4 viszont négyzet alakú, 1,75″-es AMOLED panellel tündököl, egészen pontosan 390 x 450 pixel jelenik meg rajta, nincs különbség viszont üvegvédelem terén. Érdekes, hogy a GTS 4 150, a GTR 4 pedig 200 számlapot támogat.

Az anyaghasználatra nem lehet panasz, a GTR 4 esetén 34, a GTS 4 esetén pedig 27 grammot kell a csuklón hordani, előbbi modell 475, utóbbi 300 mAh-s akkumulátort kapott, így akár 14 illetve 8 napos üzemidőre tehetünk szert, függően attól, hogy milyen funkciókat veszünk igénybe, vagy éppen a beépített GPS-t használjuk-e.

Közös tulajdonság, hogy az órákon Zepp OS 2.0 fut, ami sok hasznos képességgel rendelkezik: pulzusmérés, alvás- és menstruációs sziklus figyelés, véroxigénszint ellenőrzés, stresszint stb, egy későbbi szoftverfrissítéssel pedig az eséseket is érzékelik majd a kütyük (jól jöhet ez akár idősebbeknél is).

A GTR 4 és a GTR 4 is 150 különböző sporttevékenységet támogat, 5 ATM vízállósággal rendelkeznek az újdonságok, hogy a vízisport se legyen akadály.

Szuper, hogy offline tudunk zenét hallgatni a beépített tárhelynek köszönhetően, sőt, az Amazon Alexát is igénybe vehetjük, ha inkább szavakkal kommunikálnánk. Sőt, ha már itt tartunk, a beépített mikrofon és hangszóró a Bluetooth-on keresztül történő hívásokat is támogatja, tehát akár az órákon keresztül is beszélhetünk.

Az Android 7.0+ és iOS 12.0+ operációs rendszerekkel kompatibilis készülékek WLAN 2.4 GHz-re is képesek, áruk pedig így alakul: az Amazfit GTR 4 és GTS 4 nyitóára 200 dollár Amerikában, előbbihez 22, utóbbihoz 20 milliméteres szíjak csatolhatók.

(mstore.hu)

2022.09.09.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+